szerző:
Eduline

Több mint húsz ingyenes, online szintfelmérő tesztet gyűjtöttünk össze az angol és a német mellett olyan nyelvekből is, mint az olasz, francia, spanyol, orosz vagy épp a japán.

 

©

Az 5perc Angol is kínál ingyenes szintfelmérőt, ezt itt találjátok. Az angolteszt 51 kérdést tartalmaz, az első 20 nyelvtani teszt, majd 15 kérdés következik, ami a szókincs gazdagságát méri fel, végül két szövegértési feladatot kaptok. Ezen kívül kipróbálhatjátok ezt a 90 kérdéses angol szintfelmérőt is, amelyet körülbelül 45 perc alatt lehet kitölteni, az International House London 40 kérdéses tesztjét, vagy a Cambridge 25 kérdéses tesztjét.

Az Euro Nyelviskola angoltesztje ötven kérdést tartalmaz, ezt itt érhetitek el. Emellett német, francia, olasz és spanyol nyelvből is kínálnak ingyenes, online szintfelmérő teszteket, amelyek körülbelül középszintig alkalmasak arra, hogy meghatározzák a tudásszinteteket.

A Bonus Nyelviskola angol, német, spanyol, olasz és francia nyelvi tesztjeit itt tölthetitek ki. A Soter Nyelviskola tizenhárom nyelvből kínál online szintfelmérő tesztet: angol, német, francia, spanyol, holland, olasz, orosz, szerb, horvát, norvég, svéd, japán és portugál. Mindegyik teszt húsz kérdésből áll, a végén megkapjátok, hogy a Közös Európai Referenciakeret mely szintjén tartotok. A Manhattan Nyelvstúdió angolból, németből, franciából, olaszból, spanyolból, és magyar, mint idegen nyelvből tett közzé 60 kérdéses szintfelmérőket. Az Inter-Lingua Nyelviskola tesztjeihez papírra és ceruzára is szükségetek lesz, de kitölthetitek angolból, németből, franciából, olaszból, spanyolból, sőt oroszból is.

Természetesen az ilyen rövid, online szintfelmérőknek vannak korlátaik, és az aktív nyelvhasználathoz tartozó vizsgarészeket (mint az íráskészség vagy a szóbeli vizsga) sem tudják ellenőrizni. Azt javasoljuk, hogy legalább két-három különböző tesztet töltsetek ki, hogy reális értékelést kapjatok, illetve menjetek el egy szóbeli próbanyelvvizsgára. Utóbbi arra is jó, hogy hozzászokjatok a vizsgahelyzethez, így kevésbé fogtok izgulni, amikor már élesben kell helytállnotok. Középfokú nyelvvizsgát szeretnétek? Itt vannak a legfontosabb infók.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!