Nyelvtanulás Eduline

Ingyenes próbanyelvvizsgákat tartanak a nyelviskolák

Elolvasom

Első alkalommal rendezi meg ma a Nyelvtudás napját a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete, a rendezvénnyel az idegennyelv-ismeret és a nyelvtanulás fontosságára kívánják felhívni a szervezők a figyelmet. Ezen a napon országszerte 26 nyelviskola várja programokkal az érdeklődőket.

Nyelvtanulás Eduline

Ki tanította angolra Horthy Miklóst?

Elolvasom

Mind a Horthy-, mind a magyar közönségnek szánt James Joyce-életrajzokban rendre feltűnik a legenda, miszerint az akkor még ismeretlen ír szerző angolra tanította a későbbi magyar kormányzót. Bizonyítékok azonban nincsenek - olvasható az Urbanlegends.hu blogon.

Nyelvtanulás Eduline

Orosz rulettet játszik Hoffmann Rózsa a nyelvoktatással?

Elolvasom

Nyelvoktatási stratégián dolgozik az oktatási államtitkárság – egyelőre csak ebben lehetnek biztosak a nyelviskolák és nyelvvizsgaközpontok vezetői, valamint a nyelvtanárok. Az államtitkárság eddig szinte az összes kiszivárgott információt cáfolta, egy dolog kivételével: a középiskolásoknak két idegen nyelvet kell majd tanulniuk, nyelvvizsga nélkül pedig senki nem felvételizhet egyetemre vagy főiskolára.

Nyelvtanulás Eduline

Nyelvparádé a Millenárison a hétvégén

Elolvasom

Több mint száz kiállító várja az idei Nyelvparádén, a fővárosi Millenárison péntektől vasárnapig azokat, akik számára fontos, hogy idegen nyelveken beszéljenek és a nyelvtudásukat itthon vagy külföldön szeretnék kamatoztatni.

Nyelvtanulás Eduline

Hoffmann Rózsa korrepetációra szorul, a kormány angolul beszél

Elolvasom

Míg az oktatási államtitkárság szeretné elérni, hogy az angol mellett – vagy inkább helyett – minél többen tanuljanak más idegen nyelveket, a kormánytagok többsége csak angolul tud. Az új nyelvstratégia kialakításáért felelős Hoffmann Rózsa azon kevesek közé tartozik, aki nem szerzett angol nyelvvizsgát - írja a hvg.hu.

Nyelvtanulás Eduline

Nagy változások várnak a nyelvvizsgázókra: egységesítené a teszteket a Nefmi

Elolvasom

Véget vetne az oktatási államtitkárság annak, hogy a legkülönbözőbb tesztekkel mérjék a nyelvvizsgázók tudását a vizsgaközpontok. Az Origo birtokába került, nem végleges stratégiatervezet szerint a kormány létrehozna egy "szuperközpontot", amely majd kidolgozza a nyelvvizsgákon használható feladatokat, frissíti a teszteket, és ellenőrzi a vizsgaközpontokat.

Nyelvtanulás Eduline

Hoffmann Rózsa megint elnézett valami fontosat?

Elolvasom

"Igen, igaza van Hoffmann Rózsáéknak, valóban sokkal könnyebb angolul tanulni például a német után, és lehet, hogy szerepet játszott ez is abban, hogy ezúttal igazi örömmel vetettem bele magam a nyelvtanulásba, hogy két évvel később már eredetiben olvashassam Oscar Wilde-tól Az önző óriást" - olvasható az Egyenlítő blogon.

Nyelvtanulás Eduline

Miért nem szereti az angol nyelvet Hoffmann Rózsa?

Elolvasom

Bizonyos szempontból talán mégis jobban járnánk, ha a nyelvoktatási stratégia mögött Hoffmann Rózsa kifinomult ízlését láthatnánk, így ugyanis lenne értelme az egésznek. Jelen változatában ugyanis ez a stratégia épp a legfontosabb alapelvről feledkezik el, amely szerint az idegen nyelv ismerete épp olyan alapeszköz, mint az olvasás, írás, avagy számolás: nélküle nem tudunk létezni, vagy legalábbis sikeresnek lenni a modern világban - írja a Hírszerző.

Nyelvtanulás Eduline

Háttérbe szorítaná az iskolai angoloktatást az államtitkárság

Elolvasom

Visszafogná az angol nyelv oktatását Hoffmann Rózsa államtitkársága, amit az Origo birtokába került stratégiatervezet részben azzal indokol, hogy az angolt túl könnyű megtanulni. Van olyan vélemény is az államtitkárságon, hogy az angolt maguktól is könnyen elsajátíthatják a diákok az internetről és a videoklipekből, angoltanárok szerint azonban téves ez a feltételezés.

1
57 58 59 60 61
65