szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha külföldi egyetemre szeretnétek felvételizni, akkor biztosan szükségetek lesz egy nemzetközileg is elismert nyelvvizsgára. Most ehhez mutatunk egy kis segítséget.

Bár a felvételi nyelvvizsga követelményét eltörölték, a magyar diplomához még mindig szükség van legalább egy középfokú nyelvvizsgához. Akár a vizsga előtt álltok, akár csak tervezitek, hasznos, ha már a jelentkezés előtt felkészültök arra, milyen feladatokat kaphattok a vizsgán.

Korábban már ajánlottunk oldalakat, gyakorló- és mintafeladatokat angolul tanuló diákoknak, és német nyelvvizsgára készülőknek is.

Most egy olyan oldalt hoztuk, amivel kifejezetten angolnyelvű, nemzetközileg elismert nyelvvizsgákra készülhettek.

Az Examenglish oldalán találtok feladatokat és teszteket IELTS, TOEFL, CPE, CAE, FCE vagy PET nyelvvizsgára is. Ez az oldal persze nem csak közvetlenül vizsga előtt állóknak, segíthet. Támpontot jelenthet, ha szeretnétek jobban megismerni a feladatokat mielőtt kiválasztjátok a vizsgát, vagy akkor is jól jöhet, ha már választottatok, de szeretnétek felkészülni arra, mennyi idő alatt tudjátok megoldani a feladatsorokat. Ne tévesszen meg az idejétmúlt dizájn, nagyon sok hasznos dolgot találhattok az oldalon.

Nyelvvizsgára készülők, figyelem! Ezekkel a feladatokkal biztosan találkozni fogtok a vizsgán

Nyelvvizsgázni szeretnétek, de még nem döntöttétek el, melyik vizsgaközpontba jelentkezzetek? Most összegyűjtöttük azokat az oldalakat, ahol ingyenesen letölthető mintafeladatokat találtok a különböző nyelvvizsgákhoz.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.