szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Október 1-jétől lehet igényelni a nyelvi diákhitelt: maximum 500 ezer forint kölcsönt kaphattok, amelyből a nyelvtanfolyam és nyelvvizsga költségét fedezhetitek. Akkor is felvehetitek a hitelt, ha már csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomához? Olvasói kérdésre válaszolunk.

A keresztfélévben, pár hónap múlva fogok államvizsgázni, de még nincs meg a nyelvvizsgám. Az új diákhitelt a záróvizsga után is felvehetem majd?

Igen, a nyelvi diákhitelt aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók, illetve olyanok vehetik fel, akik a tanulmányaikat már befejezték, de nyelvvizsga hiányában még nem kapták meg a diplomájukat.

A nyelvi diákhitelt október 1-jétől lehet igényelni a Diákhitel Központtól. Egyszeri, 100 ezer és 500 ezer forint közötti összegű kölcsönt kaphattok. A részleteket itt találjátok.

Ebben a cikkben segítséget találtok a nyelvtanuláshoz és a nyelvizsgára való felkészüléshez, olvashattok a tanfolyamok és vizsgák áráról, illetve arról, hogy hogyan igényelhetitek vissza a nyelvvizsga árát.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.