Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Meglepetés az ingyenes nyelvvizsga körül: tényleg nem csak diákoknak jár

Csak a diákok és az egyetemisták, főiskolások szerezhetik meg első nyelvvizsgájukat 2018-tól ingyen? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Forrás: Fazekas István

Csak a diplomához szükséges nyelvvizsgát támogatják? A komplex nyelvvizsgát bármely városban le lehet tenni? Igaz-e a hír, hogy csak aktív diákok tehetik le a minimum középfokú nyelvvizsgát?

hirdetés
hirdetés

Nem csak diákok, egyetemisták és főiskolások tehetik le ingyen az első nyelvvizsgát - múlt héten Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára úgy nyilatkozott, a 35 évnél nem idősebbek számára teszik térítésmentessé az első vizsgát.

Ez azt jelenti, hogy a támogatást nem csak azok vehetik igénybe, akiknek aktív a tanulói/hallgatói jogviszonyuk, esetleg már végeztek, de a diplomájukat a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehették át.

A komplex nyelvvizsgát bármelyik városban le lehet tenni, ahol működik államilag elismert nyelvvizsgaközpont - a program utófinanszírozásos, ami azt jelenti, hogy a vizsgázóknak először saját zsebből kell kifizetniük a nyelvvizsga díját, majd a sikeres vizsgát követően az Új Nemzedék Központnál kérhetik a vizsgadíj kifizetését.

Itt még több infót találtok:

Ilyen lesz az ingyenes nyelvvizsga: a 8 legfontosabb kérdés és válasz

2018-tól ingyen szerezhetik meg első nyelvvizsgájukat a 35 évnél nem idősebbek - itt vannak a legfontosabb részletek. Csak a középiskolások nyelvvizsgázhatnak ingyen? Nem. Bárki, aki 35 évnél nem idősebb, ingyen szerezheti meg az első nyelvvizsgáját. Ez mit jelent? Befizetik helyettem a nyelvvizsgadíjat?

Melyik nyelvvizsgán nincs nyelvtani feladat?

Az írásbeli és a szóbeli kommunikáció jól megy, de nyelvtani szabályokat nem szívesen magoltok? Megnéztük, hogy a piacvezető nyelvvizsgaközpontok közül hol húzták ki a feladatlistáról a nyelvhelyességet mérő tesztet, és hol ellenőrzik továbbra is külön feladattal a szókincsbeli és a nyelvtani tudást.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X