Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mennyi idő alatt szerezhettek középfokú nyelvvizsgát?

2

550-600 tantermi órára és ugyanennyi otthoni gyakorlásra van szükségetek a középfokú nyelvtudás eléréséhez. Íme, a részletek.

Forrás: MTI / Marjai János

A középfokú nyelvtudás eléréséhez a nyelvtanárok szerint körülbelül 550-600 tanóra és legalább ennyi otthoni felkészülés kell. Ha csak a nyelvtanulással foglalkoztok, akár 400 tanóra is elég lehet - ehhez azonban napi öt nyelvóra és legalább három-négy óra otthoni tanulás kell. Ezért éri meg legalább két nyelvet megtanulni.

hirdetés
hirdetés

Az sem mindegy, hogy milyen nyelvet tanultok. A Cambridge számításai szerint az angol középfokhoz 500-600 óra szükséges, a Deutsche Welle németből az alapfok eléréséhez legalább 400 órát, az Alliance Française franciából 560-650 órát javasol. A C1-es szinthez további 350 tantermi órára van szükség.

Mennyibe kerülnek a legnépszerűbb nyelvvizsgák? Ezt itt nézhetitek meg, a felkészüléshez pedig itt találtok segítséget2016-tól minden mesterszakon kötelező lesz a középfokú nyelvvizsga, 2020-tól pedig az alap- és osztatlan képzésekre is kiterjesztik a követelményt. A részleteket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

qwertzq

Nullára nem felejt el az ember semmit, amit egyszer rendesen megtanult, de ne aggódjon. Nem maga a célcsoport kedves Tiborné. Az ön reszortja a panaszkodás.

Kiss Tiborné Katika

Napi Nyolc óra munka, napi 5 nyelv óra, napi 3-4 óra otthoni nyelvtanulás.Azért, hogy 1-2 éven belül elfelejtsd??? Ne foglalkozzál a családoddal, gyerekeddel, ne takarítsál, ne menjél szórakozni! Kik találják ezeket ki???

Új hozzászólásFelsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X