Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt vannak az új szabályok: 14 évesen kötelező lesz az alapfokú nyelvvizsga?

3
Szigorú szabályokat kell betartaniuk a két tannyelvű iskoláknak
Szigorú szabályokat kell betartaniuk a két tannyelvű iskoláknak

Október elejéig véleményezhető a két tannyelvű iskolák működésének szabályozására az Emberi Erőforrások Minisztériumában készült rendelettervezet - írta a Magyar Nemzet.

hirdetés
hirdetés

A lap hétfői számában azt írta, hogy egyebek mellett a szabályozás kimondaná: a két tannyelvű iskolákban legalább három tárgyat idegen nyelven kell tanítani minden évfolyamon. A középiskolákban a célnyelven kell tanítani mindazokat a tárgyakat, amelyekből a helyi tanterv szerint érettségizni lehet.

A kormányrendelet megszabná a követelményeket, amelyeket az iskoláknak teljesíteniük kell. Ezek alapján például az általános iskola végére minden tanulónak le kell tudnia tenni az alapfokú nyelvvizsgát, a középiskola végére pedig a középfokút.

Elfogadása esetén a rendelet 2013. szeptember 1-jén lép hatályba, passzusait a 2013/2014-es tanévben kellene alkalmazni az első, az ötödik, kilencedik és az előkészítő évfolyamokon, majd felmenő rendszerben a többi évfolyamon is - írja a lap. Mégsem lesz kötelező az egyetemi-főiskolai felvételihez a nyelvvizsga? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Jóny Iván

JÓMÓDÚ CSEMETÉKNEK EZ NEM LESZ GOND. 1 - 1 ÉV NÉMET FRANCIA VAGY ANGOL SULIKBAN NÉMI ELŐTANULMÁNNYAL ÉS NEVETVE MHETNEK NYELVVIZSGÁZNI.

zildi41

Akkor majd közmunkás lesz minimál bérért, és nem kell csodálkozni!!!!!!!!!!!
Németország nem véletlenül vezető gazdaság azEu.-ban!
Ott a gyeekeiket a maximális szorgalomra nevelik a szülők, nem kényeztetik, és felháborodnak, ha tanítani akarják őket.
Ha tanulni akarnak, akkor pedig követelmények is kellenek!!!!!!!!! És a szülőnek EZT TÁMOGATNIA KELLENE, NEM ÁL-JOGOKÉRT HARCOLNI, AMI NEM HASZNOS A GYEREKNEK!!!!!!!!!!!!
Az okos szülő ÖRÜL EZEKNEK A MINŐSÉGI VÁLTOZÁSOKNAK!!!!!!!!!!!!!!

Vigh Ferenc

Mi az, hogy kötelező? Ha a gyerek nem akar tanulni nyelvet hiába kötelező akkor sem fogja tanulni. Ez akkora hülyeség!!!

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X