szerző:
Eduline

A Klebelsberg Központ szerint azért indítottak vizsgálatot a somlóvásárhelyi iskola igazgatója ellen, mert "több szabálytalanságot követett el a nevezett pályázatok, valamint a hivatali működése során". A tankerületi központ egyébként a vizsgálat lezárása után az ügyben büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen közfeladati helyzettel való visszaélés bűntette alapos gyanújával.

©

Ahogy arról pénteken beszámoltunk, a 24.hu írta meg, hogy december elején egyik napról a másikra távolították el a somlóvásárhelyi iskola igazgatóját, pedig az intézményt tíz éve vezető pedagógus három uniós pályázaton összesen 160 millió forintnyi támogatást nyert az iskolának. A lap úgy tudja, a tankerületi vezető a külsős pályázatíró cég bevonását kifogásolta, és azt vetette az igazgatónő szemére, hogy az iskola nem indulhatott volna a két nagyobb pályázaton egyszerre, mert az egyik tenderkiírásában egy később megjelent módosítás ezt elvileg kizárta.

Az iskolában ezt követően zárt tárgyalást rendeltek el, majd Martonné néhány óra múlva aláírta a lemondó, valamint az áthelyezéséről szóló nyilatkozatát. Egy pápai általános iskola alsó tagozatában helyezték el, ahol a nap végén idegösszeomlást kapott a történtek miatt.

160 milliós támogatást szerzett az iskolának, mégis eltávolították

December elején egyik napról a másikra távolították el a somlóvásárhelyi iskola igazgatóját, pedig az intézményt tíz éve vezető pedagógus három uniós pályázaton összesen 160 millió forintnyi támogatást nyert az iskolának. Somlóvásárhely szülői közössége még decemberben kért segítséget az emberierőforrás-minisztertől: 160-an írták alá a Balog Zoltánnak küldött levelet, miután kiderült, hogy a pápai tankerület vezetője egyik napról a másikra eltávolította az igazgatót.

A Klebelsberg Központ péntek este reagált a cikkre. Azt írják, "a portálon megjelentekkel ellentétben a valóság az, hogy a tankerületi központhoz eljutott információk alapján az intézményvezető több szabálytalanságot követett el a nevezett pályázatok, valamint a hivatali működése során is, ezért vizsgálatot indított a fenntartó a történtek feltárására".

Hozzátették: "az intézményvezető saját maga kérte a felmentését és az áthelyezését, szó sem volt semmiféle nyomásgyakorlásról. A tankerületi központ időközben - a vizsgálat lezárása után - az ügyben büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen közfeladati helyzettel való visszaélés bűntette alapos gyanújával". A központ szerint a cikk megjelenése óta az érintett tankerületi igazgató fenyegetéseket kap.