szerző:
Eduline

A magyar diákok egyik jellemzője, amit külföldön megfogalmaznak róluk, hogy nem mernek kérdezni - mondja noÁr, akinek Tanulni akarok című videóját már több százezren nézték meg a Youtube-on.

©

"A tespedt elme tökéletes táptalaj az egyszerű, radikális gondolatok elültetésére. A magyar diákok egyik jellemzője, amit külföldön megfogalmaznak róluk, hogy nem mernek kérdezni. Már az iskolában komplex, kritikus gondolkodást kellene tanulniuk a diákoknak. Én arra buzdítok mindenkit, hogy ne féljünk kérdezni, merjünk érvelni; és mondjuk ki, ha valamivel nem értünk egyet" - mondta az Indexnek Molnár Áron színész, aki noÁr néven feszeget olyan közéleti témákat, mint az oktatásügy vagy a migráció.

A Tanulni akarok című második noÁr-videó április elején került fel a Youtube-ra. Ebben a számban az oktatásügy problémáival, hiányosságaival foglalkozik, illetve azzal, hogy mit és hogyan kéne másképpen csinálni.

A Tanulni akarok videó a Youtube-on 230 000 megtekintés fölött jár, a Diákparlament Facebook-oldalán beágyazott változatnak pedig közel 700 000-es a nézettsége.

A heti öt mozgást kívánja-e a néplélek? - az oktatásról rappel Molnár Áron

"Ha a tananyagban a deriválás, a kamat, az áfa ott van, akkor miért vagyunk zavarban a visszajáróval a boltban?" - rappelve mondja el Molnár Áron, mi a baj az oktatással. "Hogyan csatlakozzal bárki érvrendszerére, ha belefáradtam a bogarak bélrendszerébe?