szerző:
Eduline

Meg akarta tudni a Figyelő, hogyan adhatott helyet a „Tanulni akarok” című klip forgatásának a Vörösmarty Mihály Gimnázium.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, április elején jött ki második klipjével noÁr, azaz Molnár Áron színművész. A "Tanulni akarok" című szám a magyar oktatás évtizedes problémáit veszi sorra.

A Figyelő kereste az intézményt vezető Koromné Beck Zsuzsannát, aki nem válaszolt, ezért a fenntartóhoz, a Belső-Pesti Tankerületi Központhoz fordultak – írja a 444.

A Figyelő emellett közérdekű adatigényléssel próbálta kikérni a bérleti szerződést. A fenntartó erre küldött válaszából a lap szerint az derült ki, hogy "a Vörösmarty Mihály Gimnázium vezetője saját hatáskörben engedélyezte az intézmény volt diákjának, Molnár Áron "noÁr” rapper klipjének forgatását. Mivel nem értesítette a tankerületi központot, így bérleti díjat nem állapíthattak meg, ezzel megsértette a belső eljárásrendet."

A Figyelő szerint mivel az igazgató "nem kötött bérleti szerződést, és ingyen üzleti és politikai célokra adta oda a közintézményt, ezzel megkárosította a fenntartót, a magyar államot. A tankerület felelősségre vonja, ám a következményeket már nem osztják meg a nyilvánossággal."

Molnár Áron korábban a 444-nek is úgy nyilatkozott, hogy videója semmilyen üzleti célt nem szolgál, a tanárok és a diákok is ingyen, szívességből vettek benne részt.

A tespedt elme tökéletes táptalaj - ez a baj a magyar oktatással noÁr szerint

A magyar diákok egyik jellemzője, amit külföldön megfogalmaznak róluk, hogy nem mernek kérdezni - mondja noÁr, akinek Tanulni akarok című videóját már több százezren nézték meg a Youtube-on. "A tespedt elme tökéletes táptalaj az egyszerű, radikális gondolatok elültetésére. A magyar diákok egyik jellemzője, amit külföldön megfogalmaznak róluk, hogy nem mernek kérdezni.