szerző:
Eduline

December 7-ig lehet jelentkezni a központi középiskolai felvételi vizsgára, de egyelőre azt sem tudjátok, milyen gimnáziumok, szakgimnáziumok és szakközépiskolák működnek a környéken? Mutatunk egy keresőt, ahol település és iskolatípus alapján is lehet böngészni.

Használjátok az Oktatási Hivatal keresőjét: többek között intézménynév, város, megye, képzéstípus alapján is szelektálhattok.

©

Ha bővebb tájékoztatásra van szükségetek (márpedig garantáltan nem tudtok majd dönteni egy-két információ alapján), érdemes megnézni az itt kiválasztott iskolák honlapját. Október 20-ig ugyanis minden középfokú iskola közzétette részletes felvételi tájékoztatóját, amelyben a jövő szeptemberben induló osztályok mellett azt is megtudhatjátok, milyen felvételi feltételeket szabtak az intézmények, például kötelezővé tették-e a központi felvételin a részvételt, tartanak-e szóbeli felvételit.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolai nyelvoktatásról, beiskolázási költségekről, az iskolaválasztásról, szakgimnáziumokról. A HVG középiskolai rangsorát rendeljétek meg itt vagy keressétek az újságárusoknál.

Itt a HVG 2019-es középiskolai rangsora: a Radnóti végzett az élen

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a Toldy Ferenc Gimnázium, valamint az Eötvös József Gimnázium vezeti a HVG 2019-es középiskolai rangsorát. Pénteken jelenik meg a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.

Itt a 2019-es középiskolai rangsor: ez a tíz legjobb vidéki gimnázium

A vidéki gimnáziumok közül a veszprémi Lovassy László Gimnázium, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium és a miskolci Herman Ottó Gimnázium vezeti a HVG 2019-es középiskolai rangsorát. Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.