szerző:
Eduline

Durván megaláztak egy lányt a floridai Braden River középiskolában.

©

A diáklányt a napokban behívatták az igazgatói irodába, és közölték vele, hogy ruházatával megsértette az iskolai dress code-ot.

A viselettel kapcsolatos problémát egy ruhadarab hiánya okozta: Lizzy nem vett melltartót hosszú ujjú pólója alá. Hogy ki panaszolta be, nem derült ki, mert volt, aki egy tanárra hivatkozott, más pedig azt mondta, hogy egy fiú diáktársa jelezte a kifogást.

A már így is megalázó helyzeten sikerült tovább rontani, amikor Lizzyt kötelezték, hogy húzzon a felsőjére még egy pólót, majd pedig mozogjon és ugráljon, hogy lássák, mennyire mozog a melle. Ha ez nem lett volna elég, még be is küldték az iskolaorvoshoz, hogy kérjen tőle 2-2 ragtapaszt, és ragassza a mellbimbójára - írja a 24.hu.

A lány zokogásban tört ki, és a problémáról értesülő anyja, sem volt boldogabb.

Az iskola ezen kívül még annyit tett az ügy érdekében, hogy letiltotta Lizzy Martinezt a Twitteren, hogy ne tudjon panaszkodni. Néhány nappal később a lány egyik iskolatársa (egy fiú) a menzán, ebéd közben kivágta a pólóját a mellbimbóinál, és hangot adott elégedetlenségének. Kivezették.

Olyat engedélyeztek Anglia egyik leghíresebb bentlakásos iskolájában, amit eddig soha

A rutlandi Uppingham iskola igazgatója azt mondta, hogy a jövőben bármelyik fiúnak megengedik a szoknya viselését. A bentlakásos iskola Anglia egyik leghíresebb oktatási intézménye, több híresség is ide járt. Richard Maloney, akit 2016 óta vezeti az iskolát, a így fogalmazott a fiúk szoknyaviselésével kapcsolatban: Remélem, hogy bármelyik gyerek oda mer majd jönni hozzám, és nyugodtan mondhatják: ezek vagyunk mi, így szeretnénk kifejezni magunkat.