Olyat engedélyeztek Anglia egyik leghíresebb bentlakásos iskolájában, amit eddig soha

1

A rutlandi Uppingham iskola igazgatója azt mondta, hogy a jövőben bármelyik fiúnak megengedik a szoknya viselését.

Forrás: pixabay

A bentlakásos iskola Anglia egyik leghíresebb oktatási intézménye, több híresség is ide járt.

hirdetés
hirdetés

Richard Maloney, akit 2016 óta vezeti az iskolát, a így fogalmazott a fiúk szoknyaviselésével kapcsolatban:

Remélem, hogy bármelyik gyerek oda mer majd jönni hozzám, és nyugodtan mondhatják: ezek vagyunk mi, így szeretnénk kifejezni magunkat. Ezeket a ruhákat akarjuk viselni. Valószínűleg meg fogjuk nekik engedni" - írja a hvg.hu.

Angliában egyre több olyan iskola van, amely már bevezette a nemi hovatartozás szempontjából a semleges, tehát uniszex egyenruhákat, de az Uppingham a szoknyás gesztus ellenére is konzervatívnak számít: itt még a fiúknak és a lányoknak teljesen eltérő uniformisokat kell hordaniuk - teszi hozzá az oldal.

Angliai egyetemen szeretnél tanulni? Itt vannak a legfontosabb infók

Angliában szeretnél továbbtanulni, de nem tudod, milyen a felvételi rendszer, meddig kell jelentkezni az egyetemekre, és mikor derül ki, hova vettek fel? Cikksorozatunk második részében megmutatjuk, mi a teendő a keresgélés, a tájékozódás és a jelentkezési profil létrehozása után.

hirdetés

Hozzászólások (1)

TheAsdfer

Merem remélni, hogy volt értelme; hogy az iskolában tanuló diákok is vannak olyan érettek mentálisan, hogy az ezzel a lehetőséggel élő fiúkat elfogadják, ne pedig kiközösítsék és megalázzák.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X