szerző:
Eduline

A diákolimpikonok felháborotak, hogy Balog Zoltán velük példálózva kampányolt a magyar oktatás minősége mellett, egyúttal megszólva a kockás inges tiltatkozókat.

©

Pénteken Balog Zoltán a tudományos diákolimpián résztvevő fiatalokat köszöntötte a parlamentben, míg az ország iskoláiban tovább terjedt a "kockás inges" tiltakozás. A miniszter készített egy fotót is az egyik érmet szerző diákkal, majd azt posztolta Facebook oldalára, hogy

Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing számít, hanem a teljesítmény.

- írta Balog Zoltán.

Kijelentésén felháborodott több diákolimpikon is, Békés Gáspár - aki 2012-ben szerzett bronz érmet földrajzból - felszólította a miniszter egy hozzászólásban a fotó alatt, hogy ne használja a diákolimpikonokat propaganda céljából. Mint írja, a kormány egyébként nem becsüli meg őket, még plusz pontot sem kapnak az egyetemi felvételihez teljesítményükért, ezért ne úgy állítsa be őket, mintha ők igazolnák a magyar oktatás sikerét.

További cikkeinka témában
Váratlan helyről kaptak támogatást a tiltakozó tanárok és diákok
Elárasztották a netet a kockás inges diákok, a Teleki előtt pedig már gyűlnek a virágok

Merker Iván filozófia aranyérmes (2015) valamint a Palasik Róbert filozófia aranyérmes (2013) is csatlakozott Békés Gáspárhoz. Merker szerint az a gondolatmenet már önmagában felháborító, mintha kevésbé okos kockás inges diákokra és okosabb fehér ingesekre osztja a miniszter a fiatalokat.

Filozófia diákolimpia 2015 arany&2014 ezüstérem. Mert attól h valaki okos/sikeres/szerencsés/akármi, még lehet kockás az ingje, kedves miniszter úr! #kockásolimpikonok

Posted by Iván Merker on Friday, February 19, 2016

A teljes anyag megtekinthető az RTL Híreken.