szerző:
Eduline

Leszavazta a gazdasági bizottság fideszes többsége azt a javaslatot, amely kiterjesztette volna a TAO-támogatást az oktatásra és az egészségügyre.

©

A vállalkozások társasági adójuk egy részét sport- vagy kulturális egyesületeknek adhatják, így ez az összeg nem az államkincstárba, hanem ezekhez a szervezetekhez kerül.

Az MSZP szerint megoldás lenne az oktatás és egészségügy problémáinak egy részére, ha a TAO-t kiterjeszthetnék ezekre a területekre is, javaslatukat azonban a gazdasági bizottság fideszes többsége leszavazta - hangzott el az RTL híradójában.

 Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke szerint a TAO-rendszernek köszönhetően több pénz jut sportra, és nem tudni, mi lenne, ha az oktatásra és az egészségügyre is adnának belőle, ezzel belenyúlnának ebbe a bonyolult rendszerbe.

A szülők nem ostobák, látják az állami iskolák állapotát

Heti 35-36 órán át az iskolapadban ülő középiskolások, egyre kevesebbet érő pedagógusbérek, alulfinanszírozott oktatás, fenntarthatatlan iskolarendszer - többek között ezeket sorolták a magyar közoktatás rendszer égető problémái közé a Civitas Intézet oktatási konferenciájának résztvevői. „Egy tizedikes diáknak heti 36 a kötelező óraszáma, pedig nem hiszem, hogy napi 7-8 órán keresztül, az iskolapadban ülve végig tudnak figyelni, ez így biztosan nem hatékony.