szerző:
Eduline

Minimum hathetes nyári szünetre van szüksége a tanároknak ahhoz, hogy felkészüljenek a következő tanévre – állítja a...

Minimum hathetes nyári szünetre van szüksége a tanároknak ahhoz, hogy felkészüljenek a következő tanévre – állítja a brit tanári szövetség, amelynek tagjai most az ellen tiltakoznak, hogy Nottinghamben átszerveznék a tanév rendjét, és drasztikusan lerövidítenék a nyári vakációt – adta hírül a The Telegraph.

Aktivisták szerint a mindössze négyhetesre tervezett szünet „támadás lenne a tanári hivatás ellen". A 300 ezer tagból álló unió ezért már bejelentette, sztrájkba kezdenek, ha nem vonják vissza a javaslatot.

A szervezet szerint a tervezett lépés bevezetése azt jelentené, hogy Nagy-Britanniában lenne a világ legrövidebb nyári vakációja. „Azt hiszem, nem kell magyaráznom, mekkora csapást jelentene a drasztikusan lerövidített, mindössze négyhetes nyári szünet. Nemcsak a pedagógusokat és a szülőket, hanem a diákokat is hátrányosan érintené” – mondta egy nottinghami tanárnő.

A brit állami iskolák többségében hat hétig tart a nyári vakáció. Kéthetes szünetet kapnak a tanárok és a diákok karácsonykor és húsvétkor, emellett októberben és februárban is egy-egy hétig szünetel a tanítás. Michael Gove brit oktatási miniszter is túl hosszúnak tartja a nyári vakációt – összefoglalókat itt olvashatod.