szerző:
Eduline

Látványos akcióval készültek péntek délutánra a Hallgatói Hálózat tagjai: egy molinót feszítettek ki a Lánchídra, amellyel a vasárnap háromkor kezdődő "Közös ország, közös iskola!" - tüntetés az iskolai szegregáció ellen elnevezésű eseményt reklámozták. Ez a nap képe.

©

"Tiltakozzunk együtt a szegregáció törvénybe iktatása ellen, és kezdeményezzünk széleskörű társadalmi összefogást a valódi integrációért!" - írja a tüntetés Facebook-eseményében a szervező Az alkotmány nem játék mozgalom.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium március 29-én jogszabálytervezetet nyújtott be az Országgyűlésnek, ami az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi törvényt is módosítaná. A szervezők szerint a módosítás elfogadásával "a Fidesz a “társadalmi felzárkózás” leple alatt legalizálná az iskolai szegregációt, és utat nyitna a hátrányos megkülönböztetés további terjedésének". Az általános iskolai elkülönítés káros az elkülönített diákokra és az egész társadalomra nézve is - írják.

A tüntetés vasárnap délután háromkor, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt kezdődik, majd a tüntetők a nyolcadik kerületi Wesley János Lelkészképző Főiskolába vonulnak, ahol körülbelül hattól közös fórumot tartanak.