szerző:
Eduline

Több szervezet tiltakozott az iskolai-óvodai honvédelmi intézkedési tervek készítése ellen, minden részlet kiderült a nyelvvizsga díjának visszatérítéséről. Ezek voltak a hét hírei.

Tiltakozás a honvédelmi intézkedési terv ellen

A honvédelmi intézkedési terv elkészítése jelentkezős többletfeladatot jelent az intézményvezetőknek és beosztottjaiknak, ez a tevékenység biztosan nem tartozik a pedagógusok munkaköri feladatai közé - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

A Civil Közoktatási Platform az összes magyarországi közoktatási intézmény vezetőjének levelet küldött, arra kérik az igazgatókat, még ne kezdjenek bele a honvédelmi intézkedési terv kidolgozásába, inkább jelezzék fenntartásaikat a tankerületnek, a fenntartónak, az Oktatási Hivatalnak és a minisztériumnak. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Megvannak a részletek: így kaphatjátok vissza a sikeres nyelvvizsga díját

Most már mindent tudunk a sikeres nyelvvizsga díjának visszaigényléséről! A legfontosabb: azok is visszakaphatják komplex, szóbeli vagy írásbeli vizsgájuk díját, akik korábban már szereztek nyelvvizsga-bizonyítványt. A részletekről az Euroexam szakembereit kérdeztük. Itt olvashatjátok el a teljes cikket.

©

Kiürülnek az iskolák január 19-én?

„Ne menj suliba!” címmel szerveznek demonstrációt január 19-ére a Kossuth térre. A diákok kezdeményezésére szerveződött tiltakozás az oktatási rendszer minőségére akarja felhívni a figyelmet. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Ilyenek a pontszámítási szabályok a 2018-as felvételin: tanulmányi pontszám

Hogyan számolhatják ki tanulmányi pontszámukat a 2018-ban felvételizők? Ez az a bizonyos "első 200 pont" a maximális 500 pontból. A teljes cikket itt olvashatjátok el.