Közoktatás Edupress

Leonardo da Vinci élete és kora - konferencia

Elolvasom

A Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok és az MTA Debreceni Területi Bizottsága "Leonardo da Vinci élete és kora" címmel szervez konferenciát szeptember 18-án, kedden 11 órától a Debreceni Akadémia Bizottság székházban.

Közoktatás Edupress

Hindi nyelvtanfolyam és előadássorozat indul az ELTE-n

Elolvasom

Az Indiai Köztársaság Nagykövetsége és az ELTE Indoeurópai Nyelvtudományi Tanszéke szervezésében ebben az évben is hindi nyelvtanfolyam és ismeretterjesztő előadássorozat indul. A nyelvtanfolyam és az előadássorozat is ingyenes. Az előadássorozat őszi szemeszterének ünnepélyes megnyitója szeptember 20-án 18.30-kor lesz.

Közoktatás Edupress

Tanítási és tanulási receptkönyv

Elolvasom

Paul Ginnis új tanulást segítő módszertani könyvet készített, hogy egy új oktatási technikára hívja fel a figyelmet. A szerző huszonkét éves tapasztalatát összegezte, melyet a tanítás terén szerezett. Paul Ginnis szerint: "belezsúfolt mindent a kézikönyvbe, amit a tanításról és a tanulásról tud."

Közoktatás Edupress

Folytatódó történelmi előadássorozat

Elolvasom

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor történész a Selmeci Társaság szervezésében történelmi előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében szeptember 19-én, 19 órakor.

Közoktatás Edupress

Orientációs hét a Pannon Egyetemen

Elolvasom

Erasmus ösztöndíjas külföldi hallgatók fogadására szervezett háromnapos programot a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzat (PEHÖK) Külügyi Bizottsága. A rendezvény keretében a diákok megismerhetik az intézményt, valamint Veszprém és a környék nevezetességeit.

Közoktatás Edupress

Tudományos programok Győrben

Elolvasom

A győri Széchenyi István Egyetem második alkalommal vesz részt a szeptember 28-án, pénteken több, mint húsz európai uniós országban egyidejűleg tartandó színes, látványos, a tudományos kutatást népszerűsítő eseményen, a Kutatók Éjszakáján. A belépődíj nélküli programokon a laikus érdeklődők személyesen találkozhatnak a győri kutatókkal, kipróbálhatják az eszközeiket, megismerhetik tevékenységüket.

Közoktatás Edupress

Közúti biztonsági ügyekről Győrben

Elolvasom

A Széchenyi István Egyetem Közlekedésépítési és Településmérnöki Tanszékének közúti biztonsági témájú "Nice on RoadS" EU-Ázsia projektjének soron következő konferenciáját szeptember 6-án, csütörtökön Győrben, az egyetem "G" előadótermében rendezik.

Közoktatás Edupress

Alapítvány a tehetséges hallgatókért és kutatókért Győrben

Elolvasom

Az Universitas-Győr Alapítvány célkitűzése a Széchenyi István Egyetem kiemelkedően tehetséges, kiváló tanulmányi előmenetelű hallgatóinak és a fiatal széchenyis oktatók tudományos munkájának támogatása. A 2006-os adóból felajánlható 1 %-ból az alapítvány több mint 10 millió Ft-ot kapott.

Közoktatás Edupress

Megnyitja műemléki védettségű épületeit a Műegyetem

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2007-ben is bekapcsolódik a Kulturális Örökség Napja rendezvénysorozatba. A Műegyetem ismét megnyitja kapuit szeptember 15-16-án, hogy műemléki védettségű épületeit bemutassa és kiállításokkal, előadásokkal várja az érdeklődőket.

Közoktatás Edupress

Újabb öt regionális képző központban lehet tanulni

Elolvasom

A 2007/2008-as tanévben Magyarországon több mint 1700 tanuló kezdi meg tanulmányait a Cisco Hálózati Akadémiákon, ahol e-learning alapú, magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátíthatják el a legújabb informatikai hálózati ismereteket, és szerezhetnek versenyképes szakmát.

Közoktatás Edupress

Közel 400 bezárt iskola, tüntetések, zűrös tanévkezdés

Elolvasom

Közel 400 iskolában nem kezdődött meg a tanév idén, Hiller István oktatási miniszter szerint az iskolák bezárására a gyermeklétszám csökkenése miatt volt szükség. Az oktatási miniszter hozzátette: ez a csaknem 7.300 intézményhez képest elenyésző arány, a csökkentés pedig a gyermeklétszám apadása miatt elengedhetetlen volt- adta hírül az InfoRádió.

Közoktatás Edupress

Manherz Károly méltatta a ZSKF-et

Elolvasom

Manherz Károly a Zsigmond Király Főiskola (ZSKF) tanévnyitó ünnepségén beszédében az életre, a versenyhelyzetekre felkészítő iskolák jelentőségét hangsúlyozta - a főiskolát is kiemelve -, valamint gratulált a frissen felvett hallgatók jó tanulmányi eredményeihez.

Közoktatás Edupress

Ünnepi tanévnyitó a BKF-en

Elolvasom

"Ahol nincs kommunikációs főiskola, ott is csinálódik"- Berecz András mesemondó ezekkel a szavakkal zárta előadását a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola szeptember 7-én megtartott évnyitóján. A rendezvény díszvendégeként Dr. Vági Márton, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke tartott előadást az európai pénzek felhasználásáról, valamint a főiskola fejlesztési programban betöltött jelentős szerepéről.

Közoktatás Edupress

Töretlen az érdeklődés a matematika szak iránt

Elolvasom

A természettudományos képzési terület a hazai felsőoktatás egyik legelismertebb, hagyományokkal bíró oktatási szegmense. A természettudósok mellett a természettudományi tanárképzés is jelentős az országban. A természettudományi szakokon ugyan tapasztalható az általános jelentkezői létszámcsökkenés, mégis szilárdnak és kiegyensúlyozottnak mondható évek óta a szakok iránti érdeklődés - derült ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) vizsgálatából.

Közoktatás Edupress

Mégsem került a NAT-ba a pénzügyi ismeretek oktatása

Elolvasom

Mégsem került bele a Nemzeti Alaptantervbe (NAT) a pénzügyi ismeretek országos szintű tanítása. A tavalyi tanévben 60 iskolában kezdték meg tantervi keretek közötti oktatását, idén úgy tervezték, mindenhol kötelezővé teszik, bevezetését azonban elnapolták - adta hírül a Magyar Nemzet.