Közoktatás Edupress

Folytatódó történelmi előadássorozat

Elolvasom

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor történész a Selmeci Társaság szervezésében történelmi előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében szeptember 19-én, 19 órakor.

Közoktatás Edupress

Orientációs hét a Pannon Egyetemen

Elolvasom

Erasmus ösztöndíjas külföldi hallgatók fogadására szervezett háromnapos programot a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzat (PEHÖK) Külügyi Bizottsága. A rendezvény keretében a diákok megismerhetik az intézményt, valamint Veszprém és a környék nevezetességeit.

Közoktatás Edupress

Tudományos programok Győrben

Elolvasom

A győri Széchenyi István Egyetem második alkalommal vesz részt a szeptember 28-án, pénteken több, mint húsz európai uniós országban egyidejűleg tartandó színes, látványos, a tudományos kutatást népszerűsítő eseményen, a Kutatók Éjszakáján. A belépődíj nélküli programokon a laikus érdeklődők személyesen találkozhatnak a győri kutatókkal, kipróbálhatják az eszközeiket, megismerhetik tevékenységüket.

Közoktatás Edupress

Közúti biztonsági ügyekről Győrben

Elolvasom

A Széchenyi István Egyetem Közlekedésépítési és Településmérnöki Tanszékének közúti biztonsági témájú "Nice on RoadS" EU-Ázsia projektjének soron következő konferenciáját szeptember 6-án, csütörtökön Győrben, az egyetem "G" előadótermében rendezik.

Közoktatás Edupress

Alapítvány a tehetséges hallgatókért és kutatókért Győrben

Elolvasom

Az Universitas-Győr Alapítvány célkitűzése a Széchenyi István Egyetem kiemelkedően tehetséges, kiváló tanulmányi előmenetelű hallgatóinak és a fiatal széchenyis oktatók tudományos munkájának támogatása. A 2006-os adóból felajánlható 1 %-ból az alapítvány több mint 10 millió Ft-ot kapott.

Közoktatás Edupress

Megnyitja műemléki védettségű épületeit a Műegyetem

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2007-ben is bekapcsolódik a Kulturális Örökség Napja rendezvénysorozatba. A Műegyetem ismét megnyitja kapuit szeptember 15-16-án, hogy műemléki védettségű épületeit bemutassa és kiállításokkal, előadásokkal várja az érdeklődőket.

Közoktatás Edupress

Újabb öt regionális képző központban lehet tanulni

Elolvasom

A 2007/2008-as tanévben Magyarországon több mint 1700 tanuló kezdi meg tanulmányait a Cisco Hálózati Akadémiákon, ahol e-learning alapú, magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátíthatják el a legújabb informatikai hálózati ismereteket, és szerezhetnek versenyképes szakmát.

Közoktatás Edupress

Közel 400 bezárt iskola, tüntetések, zűrös tanévkezdés

Elolvasom

Közel 400 iskolában nem kezdődött meg a tanév idén, Hiller István oktatási miniszter szerint az iskolák bezárására a gyermeklétszám csökkenése miatt volt szükség. Az oktatási miniszter hozzátette: ez a csaknem 7.300 intézményhez képest elenyésző arány, a csökkentés pedig a gyermeklétszám apadása miatt elengedhetetlen volt- adta hírül az InfoRádió.

Közoktatás Edupress

Manherz Károly méltatta a ZSKF-et

Elolvasom

Manherz Károly a Zsigmond Király Főiskola (ZSKF) tanévnyitó ünnepségén beszédében az életre, a versenyhelyzetekre felkészítő iskolák jelentőségét hangsúlyozta - a főiskolát is kiemelve -, valamint gratulált a frissen felvett hallgatók jó tanulmányi eredményeihez.

Közoktatás Edupress

Ünnepi tanévnyitó a BKF-en

Elolvasom

"Ahol nincs kommunikációs főiskola, ott is csinálódik"- Berecz András mesemondó ezekkel a szavakkal zárta előadását a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola szeptember 7-én megtartott évnyitóján. A rendezvény díszvendégeként Dr. Vági Márton, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke tartott előadást az európai pénzek felhasználásáról, valamint a főiskola fejlesztési programban betöltött jelentős szerepéről.

Közoktatás Edupress

Töretlen az érdeklődés a matematika szak iránt

Elolvasom

A természettudományos képzési terület a hazai felsőoktatás egyik legelismertebb, hagyományokkal bíró oktatási szegmense. A természettudósok mellett a természettudományi tanárképzés is jelentős az országban. A természettudományi szakokon ugyan tapasztalható az általános jelentkezői létszámcsökkenés, mégis szilárdnak és kiegyensúlyozottnak mondható évek óta a szakok iránti érdeklődés - derült ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) vizsgálatából.

Közoktatás Edupress

Mégsem került a NAT-ba a pénzügyi ismeretek oktatása

Elolvasom

Mégsem került bele a Nemzeti Alaptantervbe (NAT) a pénzügyi ismeretek országos szintű tanítása. A tavalyi tanévben 60 iskolában kezdték meg tantervi keretek közötti oktatását, idén úgy tervezték, mindenhol kötelezővé teszik, bevezetését azonban elnapolták - adta hírül a Magyar Nemzet.

Közoktatás Edupress

Átadták a felújított szobrokat a Műegyetemen

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tekintettel alapításának 225 éves és a történelmi kampusz 100 éves évfordulójára a 2007-es évet ünnepi tanévvé nyilvánította. Ez alkalomból újították fel a K épület előtt egykor állt négy allegorikus szobrot, melyeket ünnepélyes keretek között szeptember 3-án avattak fel.

Közoktatás Edupress

Török Márk: nincs politikai motiváció

Elolvasom

Semmiféle pártpolitikai motivációt nem kell keresni a tandíj-ellenes demonstráció mögött - mondta el az EduPress-nek Török Márk, a szegedi egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának (EHÖK) elnöke.