Közoktatás Edupress

Út az elitképzéshez: OTDK

Elolvasom

A bolognai rendszer bevezetésével még fontosabbá vált, hogy már az első három év során, az alapképzésben megkezdődjék a tehetséggondozás, ennek egyik sarokköve az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) való részvétel. Az OTDK nem csak a felsőoktatás, az egész társadalom felelőssége - mondta Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke nyílt OTDT ülésen, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

Közoktatás Edupress

Munkahelyi egészségfejlesztés szak a BDF-en

Elolvasom

Munkahelyi egészségfejlesztés, valamint Életmód tanácsadó és terapeuta szakirányú továbbképzési szakokat indít 2008. februártól négy féléves, költségtérítéses, keresztféléves képzésben a Berzsenyi Dániel Főiskola Alkalmazott Egészségtudományi Tanszéke.

Közoktatás Edupress

A román államfő az egyetemi korrupcióról

Elolvasom

A moldvai Iasi-ban, az Alexandru I. Cuza Egyetemen Traian Basescu államfő, a tanévnyitó ünnepségen a magasztos felszólalás helyett a román felsőoktatásban zajló korrupcióról beszélt - adta hírül az MTI nyomán a HVG.

Közoktatás Edupress

Tankönyvet vontak vissza Görögországban

Elolvasom

Kosztasz Karamanlisz konzervatív kormányfő, az Új Demokrácia nevű párt vezetője visszavont egy általános iskolai történelemtankönyvet, amely szakított a hagyományosan tanított közhelyekkel Görögországban.

Közoktatás Edupress

Szakértői tanulmányutakra lehet pályázni

Elolvasom

Az egész életen át tartó tanulás program keretében az Európai bizottság pályázatot írt ki az oktatás területén vezetéssel, értékeléssel, továbbképzéssel, tanácsadással foglalkozó szakembereknek. A pályázat beküldési határideje október 15.

Közoktatás Edupress

Új lapot indít a Mobilitás

Elolvasom

Mobilitás címmel indít új lapot a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat. Az új szolgáltatások egyikeként a jól ismert Ugródeszka, valamint a Mátrix és a Róna regionális információs újságok helyébe lép a most induló Mobilitás nevű országos szakmai lap.

Közoktatás Edupress

Gyerekszem Filmfesztivál

Elolvasom

Gyerekszem Filmfesztivált rendez a Gyerekszem Művészeti Egyesület november 16-18. között a budapesti a Millenárison. A fesztivál fővédnöke Dr. Demszky Gábor Budapest főpolgármestere. Nevezési és filmbeküldési határidő: október 15.

Közoktatás Edupress

Az oktatás közügy

Elolvasom

Az "oktatás közügy" mottóval rendezik meg a VII. Nevelésügyi Kongresszust 2008. augusztus 25-28-ig a Budapesti Gazdaságtudományi és Műszaki Egyetemen. Eddig 77 szervezet csatlakozott a nyolc fő szekcióban rendezett plenáris ülésekhez és kerekasztal-beszélgetésekhez - mondta Dr. Benedek András a VII. Nevelésügyi Kongresszus Szervező Bizottságának elnöke délelőtt a Műegyetemen.

Közoktatás Edupress

EGEE 07 Konferencia a Műegyetemen

Elolvasom

Az EGEE'07 Konferenciát október 1-5. között rendezik meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Informatika Központja és (IT)2 Tudásközpontjában, mely a projekt hatodik nemzetközi konferenciája. Az EGEE'07 az idei év legnagyobb európai Grid eseménye számos külföldi résztvevővel az ipar, az államigazgatás, a pénzügyi és az üzleti élet különböző területeiről.

Közoktatás Edupress

Véradás az Eszterházy Károly Főiskolán

Elolvasom

Az Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében most az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) diákjai adhatnak vért. Október másodikán az EKF B épületében, október harmadikán pedig az EKF Leányka úti kollégiumába látogat el a Magyar Vöröskereszt.

Közoktatás Edupress

Dr. Lovász László matematikus kapta a Bolyai-díjat

Elolvasom

A magyar tudományos élet egyik legrangosabb díját, a Bolyai-díjat szeptember 30-án, vasárnap adták át negyedszer a díj története során, ezúttal Dr. Lovász László matematikus professzornak, az ELTE TTK Matematika Intézete igazgatójának. A Bolyai-díjátadó gálaműsoron Dr. Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke - aki egyben a Bolyai-díj 2007 Díjbizottságának elnöke - adta át a díjat a Vígszínházban. Az elismeréssel 50 ezer euró pénzjutalom jár.

1
756 757 758 759 760
770