szerző:
Eduline

Csúszik a diplomamentő program indulása, Balog Zoltán marad az emberierőforrás-miniszter, a Pedagógusok Szakszervezete pedig tudni akarja, kik választották meg a pedagóguskar küldöttgyűlésének tagjait. Ezek voltak a hét legfontosabb hírei.

Senki nem tudja, mikor kezdődnek az ingyenes nyelvtanfolyamok

Még mindig nem lehet tudni, pontosan mikor indulnak a diplomamentő program ingyenes nyelvtanfolyamai - a túljelentkezés már április elején kétszeres volt. A csúszás oka az, hogy a tanfolyamokat indító intézmények kiválasztása még nem zárult le. Cikkünket itt olvashatjátok.

©

Balog marad a miniszter

A Kulturális Bizottság többsége is támogatta Balog Zoltán jelölését az emberi erőforrások miniszterének posztjára - pénteken át is vehette kinevezését. A család- és ifjúságügy külön államtitkárságot kap, az egyházakkal egységes köznevelés-fejlesztési koncepciót szeretnének kialakítani, a kultúra területén pedig tovább erősítik a Magyar Művészeti Akadémia szerepét. A cikk folytatásáért kattintsatok ide.

Megvan, milyen tárgyakból lehet OKTV-re jelentkezni

Nyilvánosságra hozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a 2014/2015-ös tanévre kiírt tanulmányi versenyek listáját – a részleteket itt olvashatjátok.

PSZ: kik szavazták meg a pedagóguskar küldöttgyűlésének tagjait?

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a Nemzeti Pedagógus Kar megalakításának folyamata nem felel meg az átláthatóság követelményének - ezt az érdekvédelmi szervezet közölte csütörtökön. A kar június 14-én tartja alakuló ülését. Erről szóló cikkünket itt találjátok.

Kezdődik az emelt szintű szóbeli érettségi: 41 ezer vizsgát tartanak

Csütörtök reggel nyolckor megkezdődött az emelt szintű szóbeli érettségi: a diákok június 5. és 13. között 159 helyszínen vizsgáznak. Az emelt szintű szóbeli részleteiről itt olvashattok.

Ennyit lehet keresni diákmunkával

Könnyű fizikai munkáért bruttó 584-650 forintot, programozási-fejlesztői munkáért akár 1400-1500 forintot is kaphatnak a diákok a nyári szünetben. Az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a nyári szünetben a diákok. A cikk folytatását itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!