szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 24.hu cikke szerint egy angliai iskola játszóterén a mobiljukba belefeledkező szülők nem beszélgetnek a gyerekeikkel, ami pedig a nyelvi és gondolkodási képességek és a mentális egészség miatt nagyon fontos lenne. Az iskolaigazgató komoly lépésre szánta el magát.

Az angliai Leighben található St Peter’s általános iskola igazgatója, Wendy Cathie az intézmény Facebook-oldalán tette közzé a szülőknek szánt üzenetét, amely szerint az intézmény játszótere mobilmentes övezet lesz - az üzenetet a 24.hu szúrta ki.

Az ok, hogy a szülők annyira belemerülnek a mobilozásba, hogy a viszontlátástól izgatott gyerekükre rá sem mosolyognak, meg sem ölelik vagy meg sem kérdezik tőle, milyen volt a napja. "Kérem, szánjanak egy kis időt arra, hogy meghallgatják a gyereküket, és beszélgetnek velük" - kéri az igazgató a szülőktől.

Az intézményvezető szerint a beszélgetésnek nagyon fontos szerepe van a gyerekek nyelvi fejlődésében, a szókincs, a kritikus gondolkodás és az intelligencia fejlődésében, a kíváncsiság és a mentális egészség fenntartásában.

A 24.hu a Daily Mailre hivatkozva azt írja, hogy az igazgatónak már meg is kellett kérnie egy szülőt az új szabályok betartására, az anya elfogadta, és elnézést kért.

A nap videója: így köszönti negyedikeseit reggelente egy magyar tanárnő

Már közel 700 ezren nézték meg a Facebookon azt a videót, amiben egy magyar általános iskolai tanárnő különleges módon köszönti a gyerekeket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.