Aggasztó a helyzet: 2000 tanári állást hirdetnek három héttel a tanévkezdés előtt

2

Több mint kétezer pedagógust keresnek országszerte - legalábbis ennyi tanári, tanítói, óvodapedagógusi, gyógypedagógusi álláshirdetés van a Közigazgatási Állásportálon.

Forrás: Fülöp Máté

A Pénzcentrum azt írja, egészen pontosan 2133 tanári állást hirdetnek most ott - a "szakos" kifejezésre rákeresve majdnem 1200 álláshirdetést találtak, míg a "bármely szakos tanár" kifejezés 398 állásajánlatot dobott ki.

hirdetés
hirdetés

Nagy például az igény a matematika-bármely szakosokra (59 találat), de a testnevelés-bármely szakos pedagógusokra is. A 2018/2019-es tanév szeptember 3-án indul.

Országos tanárhiány? A Klebelsberg Központ szerint nincs

Országosan nem jellemző a tanárhiány, egy-egy tankerületben ugyanakkor valóban probléma - mondta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ új elnöke, aki szerint az iskolák meg fogják tudni oldani a tanárhiányt. Hajnal Gabriella a hivatalba lépése alkalmából tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a központ szeretné tovább mélyíteni és még szakmaibbá tenni a tankerületi igazgatókkal az elmúlt másfél évben kialakított partnerkapcsolatot.

Aggasztó a pedagógushiány az óvodákban: van, ahová majdnemdiplomásokat is felvennének

Nemcsak tanárokból, óvodapedagógusokból is egyre nagyobb a hiány, jelenleg több mint 760 óvónőt keresnek az óvodák. Ma már Budapesten is egyre nehezebb betölteni az üres álláshelyeket: a kisebb településeken lakhatási támogatást vagy szolgálati lakást kínálnak a jelentkezőknek, míg például Ferencváros 45 ezer forintos plusz juttatással próbálja a kerületbe csábítani az óvodapedagógusokat.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Szilárd Blum

Számoljunk, hogy ez sok vagy kevés. Van kb. 78 ezer általánosban és 36 ezer középiskolában tanító tanár, az összesen 114 ezer. 40 éves munkaviszonnyal számolva évente 40-ed részük megy nyugdíjba, 2850 fő. Valójában a korfa miatt akár kétszer ennyien. Tehát az, hogy 2100 állást hirdetnek, nem probléma. A probléma az, hogy néhány szakon (pl. matek, informatika, mérnöktanár, stb.) nincs elég jelentkező a hirdetésekre.

Oscarson

Nincs tanárhiány, a túlterhelkésről ti tehettek ! Van még kérdés ? Hülye, aki mondja !

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X