Megszólalt a minisztérium: most az oktatási intézmények következnek

1

A NATO Válságreagálási Rendszere előírja, hogy a tagállamoknak minden olyan lehetőséget meg kell teremteni, amely a lakosság felkészítését segíti egy esetleges krízishelyzet bekövetkezése esetén - az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint ezért kell terrorellenes tervet készíteni az iskolákban és az óvodákban.

Forrás: Túry Gergely

A minisztérium közleményében az áll: ahogyan a honvédelmi törvény is előírja, a NATO-tagállamoknak jogszabályi kötelezettsége eleget tenni a NATO Válságreagálási Rendszer követelményeinek.

hirdetés
hirdetés

"Mindezek értelmében Magyarországon valamennyi állami intézmény rendelkezik Honvédelmi Intézkedési Tervvel, erre NATO-tagként hazánknak nemzetközi kötelezettsége is van, ennek alapján írja elő a honvédelemről szóló törvény. A Honvédelmi Intézkedési Tervet az EMMI által fenntartott valamennyi intézmény, anyagi ráfordítás nélkül elkészítette már - legyen szó kulturális, egészségügyi, stb. intézményekről -, az oktatási intézmények pedig a következő hónapokban fogják elvégezni ezt a feladatot" - írták, hozzátéve: ehhez az illetékes szakminisztériumok minden segítséget megadnak.

PDSZ: eddig senkit nem zavart, hogy nem készült az iskolákban honvédelmi terv

Eddig is kötelező lett volna terrorellenes intézkedési tervet készíteni az iskolákban, ám a egyik tanári szakszervezet elnöke szerint a pedagógusok nem is tudtak arról, hogy van ilyen kötelezettségük. Ahogy arról korábban beszámoltunk, terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának.

Kemény hangú állásfoglalás: ez hadüzenet az iskoláknak

"Hadüzenet az iskoláknak" - így értékelte Deák Dániel egyetemi tanár a Civil Közoktatási Platform oldalán megjelent állásfoglalásában azt, hogy a kormány terrorellenes intézkedési tervet kér az iskoláktól. Ahogy arról korábban beszámoltunk, terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának.

hirdetés

Hozzászólások (1)

Nem kell gondolkodni sem rajta: bármit mond a "magyar kormány", biztos, hogy hazudik.
Nagyon régóta nem [email protected] ilyet Európa...

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X