PDSZ: eddig senkit nem zavart, hogy nem készült az iskolákban honvédelmi terv

3

Eddig is kötelező lett volna terrorellenes intézkedési tervet készíteni az iskolákban, ám a egyik tanári szakszervezet elnöke szerint a pedagógusok nem is tudtak arról, hogy van ilyen kötelezettségük.

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

Ahogy arról korábban beszámoltunk, terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának. Az iskoláknak kiküldött levél szerint a potenciális terrorveszély miatt van rá szükség.

hirdetés
hirdetés

A Hír TV szerint eddig is kötelező lett volna a tanároknak, hogy ilyen tervet készítsenek. Egy éppen egy éve életbe lépett rendelet szerint ráadásul nemcsak közoktatási intézményekben, de kórházakban, rendelőkben, bizonyos közgyűjteményeket kezelőknek, meghatározott sportlétesítményeknek, de még egy könyvtárellátónak is el kellett volna készítenie egy ilyen tervet.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a tanárok nem is tudtak róla, hogy van ilyen kötelezettségük, így nem is készítettek ilyet, ez viszont eddig senkit se zavart. Mendrey László szerint a választási kampány miatt lett fontos, hogy foglalkozzanak ők is a terrorral, így viszont még kevesebb idejük marad tanítani.

„Ez újabb időelvonást jelent, ismét kevesebb idő jut arra, hogy a tudást elmélyítsük, jobban begyakoroltassuk, olyan eredményeket érjünk el, ami elmozdulást jelenthetne erről a mélypontról, ahol most vagyunk, de attól tartok, ez nagyon nehezen valósítható meg” – mondta a szakszervezet elnöke.

A szakszervezet elnöke azt is nehezményezi, hogy a tanároknak most a honvédelmi törvény alapján adnak feladatot, szerinte viszont erre csak a közoktatási törvényben lenne lehetőség.

hirdetés

Hozzászólások (3)

öregped

Kedves zászlós elvtárs! Nem tetszett anno munkásőr lenni, esetleg tantestületi párttitkár? Hozzászólása ilyen emlékeket idéz stb...

Elnézést, de az utolsó két mondatot a pedagógus társadalom nevében kikérjük magunknak.

De, készült!!! Én emlékszem rá!!! Kár butaságból politikai hajcihőt csinálni egy amúgy értelmes dologból, és bizony ez olyan mint a biztosítás jó, ha van csak szükség ne legyen rá! A pedagógusok sok mindenről nem tudnak amiről kötelességük kellene legyen! Azt sem tudják nekik normának, példaképnek kellene lenniük, nevelniük kellene stb...

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X