Kemény hangú állásfoglalás: "ez hadüzenet az iskoláknak"

9

"Hadüzenet az iskoláknak" - így értékelte Deák Dániel egyetemi tanár a Civil Közoktatási Platform oldalán megjelent állásfoglalásában azt, hogy a kormány terrorellenes intézkedési tervet kér az iskoláktól.

Forrás: Pixabay

Ahogy arról korábban beszámoltunk, terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának. Az iskoláknak kiküldött levél szerint a potenciális terrorveszély miatt van rá szükség.

hirdetés
hirdetés

„Az EMMI Köznevelési Stratégiai Főosztályának 2017. december 22-én keltezett leirata hadüzenet az iskoláknak. A minisztérium arra kötelezi az oktatási-nevelési intézmények teljes körét, személyzetét és a diákokat (még akár az óvodásokat is), hogy vegyenek részt az Alaptörvény hatodik módosítása folyományaként 2016-ban beiktatott terrorveszély-helyzetre való felkészülés folyamatában, elősegítendő a feltételezett válság kezeléséből adódó katonai feladatok támogatását. Az előirányzott folyamatban való részvételnek alkotmányos viszonyok között akadálya a lelkiismereti szabadság” - olvasható Deák Dániel egyetemi tanár állásfoglalása a Civil Közoktatási Platform oldalán.

Az egyetemi tanár szerint a bevezetendő honvédelmi intézkedési terv (HIT) az iskolákat, az ott tanulókat és dolgozókat  megalapozatlanul kényszeríti egy intézkedéssorozat hatálya alá. „Miközben a kötelezően alkalmazandó intézkedési terv egy „lehetséges lehetőségre“ hív fel, kiválthat olyan nem kívánatos hatást, mint pl. hisztéria, idegenellenesség és gyűlölködés, és kiötlői nem vetnek számot azzal, hogy lelkiismeretüket követve miként foglalnak állást az érintettek. A háborgó lelkiismeret összeütközésbe kerülhet a jogszabályi kötelezéssel. Az intézkedési terv hatálya alá eső kényszerű besorolás sértheti azok alkotmányosan garantált lelkiismereti szabadságát, akik indokolatlannak és károsnak gondolják a terv bevezetését” - írja. 

Kiderült, miért kell honvédelmi tervet készíteni az iskolákban

Egy Nato-kötelezettség miatt kell honvédelmi intézkedési tervet készíteni az iskolákban - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap. Ahogy arról beszámoltunk, terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának. Az iskoláknak kiküldött levél szerint a potenciális terrorveszély miatt van rá szükség.

Deák Dániel hozzáteszi: a terjedelmes jogszabályok homályban hagyják azt a kérdést, hogyan kell tájékoztatni az érintetteket és a társadalmat a veszélyről, hogyan kell igazolni a veszély valós voltát. 

„A közoktatási intézmények katonai műveletekbe való kényszerű bevonása az iskolák militarizálását eredményezi.  A polgárok lelkiismereti szabadságában áll, hogy ebből kivonhassák magukat, sőt, meggyőződésüknek a nyilvánosság előtt is hangot adjanak, és ennek érdekében – törvényes keretek között – agitáljanak” - magyarázza.

hirdetés

Hozzászólások (9) , melyek közül a legfrissebbek:

takacs gabor

Hé ovonö!terrortámadás van az intézmény ellen,miétr nem mozgositja a gyerekeket?Pistike behugyozott,egy kislány beszart öket kell tisztába tennem.Majd a támadás elháritására Pistike pelenkáját kiegészitö fegyverként a huggyos pelenkával felhasználjuk.A támadást a tek nélkül is meghiusitjuk.Mindig gyözünk mert orbán nagyvezirünk mutatja az utat és hiszünk az Isteni utmutatásba!Sajnos hitunk lassan elvész a Qrva istenit az elmult 8 év orbáni faszsága miatt!

A gyerekek, főleg a fiúk szeretnek katonásdit játszani. Hagyják is meg nekik a CSAK játék lehetőséget.

Rendben,hogy szükség lehet rá,de ezt nem egy óvónőnek vagy tanárnak kell kitalálnia ugyanis nem ez a szakmája.Ehhez komoly szakemberek kellenek,és ha esetleg hibáznak a következmények beláthatatlanok!

A lónak nem kettő, hanem négy oldala van. A politikusok csak kettőt használnak. Jobb-vagy- Bal oldalát. Elejét harapás, hátúját rugás veszélye miatt nem használják!!!! Meglátásom szerint a gyermekeket, már Óvódában, iskolában arra akarják megtanítani, hogyan használják a fegyvert terror támadás esetén, hogyan készítsenek FEGYVERT a terroristák ellen. Sajnos a terror támadás eselye nagy!! Ezért nem az ellenállásra
kell a gyereket megtanítani, hanem arra, hogyan lehet ERŐSZAK MENTESEN, FEGYVERTELENÜL megmenteni Saját életüket. Elmondanám, hogy TERROR TÁMADÁS minden esetben váratlan, ki számíthata6tlan. Ellene védekezni szinte lehetetlen. Rövidítek. Ne a gyerekeket tanítsák fegyver használatra, esetleg gyártásra. Azokat kell szakmailag felkészíteni, akik a gyermekekért, Objekmumok működéséér tfelelősek megfelelően helyesen tudjanak cselekedni. A helyzetnek megfelelően tudjonak vlészhelyzetben menekíteni, pánikot kezelni.!!!!! Végezetül, látom ahogy az ovodás kislány kezében BARBI BABÁVAl géppisztollyal garasszál. Fiú gyermek, fapisztoly helyett, páncélossal közlekedik. Gyerekeket nem FÉLELEMRE, hanem fegyvertelenül magabiztosságra kell nevelni. ŐK a jövőnk. Sportban szóban történő harcra nevelés a Békés biztos jövő. FEGYVER MÉG ÉLETET NEM MENTETT. Cak halát hozozz!! Egy kérdés? fegyverrel megölnek valakit azért mert állítólag mást meg ölni akart. Ki fogja megállapítani, hogy a megmentett jobb szándékú volt e? mint a lelőtt???

Ahogy van tűzterv, katasztrófa terv, és volt atomcsapás elleni elképzelés, bizony realitása van a terrortámadás elleni viselkedésforma és cselekvési tervnek is! Deák Dániel ebből politikai cirkuszt akar kreálni, tehát egy BAROM!!! Igen uram ön hülye, kiírom, mert ez határozott véleményem!

Orbán fejében van terror! És az agyát támadja!

seaman

... és még s(tojás)nyalási tervet is kéne készíteni a helyeslőknek!
... milyen szakmai felkészültség szükségeltetik, vagy elég fideszesnek lenni ehhez is?
... a polgári védelem feladata, az mi lenne, a job-okat és fizetések felvételét leszámítva, tessenek már elmesélni
... "itt már mindenki hülye?"

Akkor a tűzvédelmi terv is pánikra ad okot?

Pedig, kár erősködni, mert minden valamire való intézmény és objektum számára szükséges egy biztonsági, vagy katasztrófa elleni terv elkészítése, ami úgymond szakmai követelmény.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X