Kiderült, miért kell honvédelmi tervet készíteni az iskolákban

1

Egy Nato-kötelezettség miatt kell honvédelmi intézkedési tervet készíteni az iskolákban - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap.

Forrás: pixabay.com

Ahogy arról beszámoltunk, terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának. Az iskoláknak kiküldött levél szerint a potenciális terrorveszély miatt van rá szükség.

hirdetés
hirdetés

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár vasárnap azt mondta, aaz oktatási intézményekben egy Nato-kötelezettség miatt kell honvédelmi intézkedési terveket készíteni, az erről szóló előírások hátterében pedig az áll, hogy a migrációs válság következtében Európának nincs olyan pontja, ahol ki lehetne zárni terrorcselekmény elkövetését.

Júniusig minden iskolának fel kell készülnie a terrortámadásra

Terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának. Az iskoláknak kiküldött levél szerint a potenciális terrorveszély miatt van rá szükség. Fél évet kaptak a magyarországi óvodák és iskolák, hogy HIT-et, vagyis Honvédelmi Intézkedési Tervet készítsenek maguknak.

hirdetés

Hozzászólások (1)

Dömötör nyilván hazudik, ahogy szokott.

Orbánia Működési Rendje

Már megy a libsi nyöszörgés a HIT miatt – pedig valójában semmi új sincs benne! Orbániában eddig is kétféle állapotot lehetett elképzelni, a NER-nek megfelelően: az OMR érvényes KMR (különleges működési rend) idején, valamint azokban a helyzetekben, állapotokban, amelyek nem érik el a KMR szintjét.

http://varosikurir.hu/orbania-mukodesi-rendje/

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X