"Vége van az átmeneti nehézségeknek" az oktatásban - legalábbis a miniszter szerint

3

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint "vége van az átmeneti nehézségeknek, a dolgok a helyükre kerültek", biztonságosabban indul a tanév, mint az elmúlt évtizedekben bármikor. Legalábbis erről beszélt a nemzeti tanévnyitón, amelyet Nagykőrösön tartottak.

Forrás: MTI / Balogh Zoltán

Balog Zoltán szerint vége van az átmeneti nehézségeknek, a közoktatás korábbi működési problémái megszűntek, ma egy bejáratott rendszerben kezdik el a diákok a tanulást.

hirdetés
hirdetés

Úgy fogalmazott: a múlt útjai 2010-re elfogytak a köznevelés rendszere alól. A miniszter szerint egy igazságtalan rendszert örököltek, amely pénzügyi struktúrájában fenntarthatatlan volt, állandó bizonytalanságot hordozott, anyagilag kiszolgáltatta a tanárokat és bizonytalanságban tartotta az iskolafenntartó önkormányzatokat, szélesre tárta az esélyegyenlőtlenségi ollót.

A miniszter szerint az anyagi gondokat az erősödő gazdaság megoldja, a szakmai problémákat pedig a párbeszéd oldotta, oldja meg. 

Hivatalos: így néz ki a 2017/2018-as tanév első féléve, a legfontosabb dátumokkal

Lassan (vagy nem is annyira lassan) közeledik a tanév első napja. Mikor kezdődik, meddig tart a 2017/2018-as tanév első féléve? Íme, a legfontosabb dátumok. A 2017/2018-as tanév első tanítási napja 2017. szeptember 1. (péntek), az első félév 2018. január 26-ig tart, az iskolák február 2-ig értesítik a tanulókat és a szülőket az első félévben elért tanulmányi eredményekről.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Most jönnek az állandósult gondok. :D

No és persze állami tanévnyitót templomban vagy egyházi iskolában kell tartani - a szentségit már...

Rutinos, ájtatos hazudozó, kellően (NER-hez illően) szemérmetlen.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X