Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Lőtereket alakítana ki az iskolákban a Klik

1

Levelet küldött a Klebelsberg Központ az iskoláknak azzal kapcsolatban, kialakítható-e lőtér az intézményben vagy az udvarán – adta hírül az RTL Híradó. Azt írták, hogy ehhez hat méterszer tizenöt méteres elkeríthető területre lenne szükség, amely ellátható minden lőtávolságból biztos fedezékkel.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Forrás: MTI - Illyés Tibor

A lehetőségek felméréséről már márciusban beszélt a tárca helyettes államtitkára. Maruzsa Zoltán azt mondta, meg kell vizsgálni, hogy ki lehet-e alakítani lőteret az intézményen belül vagy kívül.

hirdetés
hirdetés

A Pedagógusok Szakszervezete szerint az iskolaigazgatóknak alaposan át kell gondolniuk, hogy vállalják-e a rizikót. "Ez egy kiemelkedően veszélyes sport, úgyhogy aki úgy dönt, hogy lőteret létesít az iskolában, nagy felelősséget vesz a vállára" - mondta az RTL Híradónak Szüdi János, a PSZ szakértője. A PDSZ elnöke, Mendrey László szerint az ilyen sportoknak egész egyszerűen nincs helye az iskolában.

Az oktatási államtitkárság közleményben azt írta, ez csak választható szakkör lenne.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára márciusban a Parlamentben beszélt arról, hogy a szabadon választható katonai alapismeretek tárgy mellett a testnevelés is kiegészülne a lövészet lehetőségével.

Fegyvert adna a kormány az iskolások kezébe

A kormány koncepciója szerint az iskolák udvarán is lőtereket lehetne kialakítani, tesiórán pedig kerepelhetnének a fegyverek. Az eddig labdajátékokra és atlétikára épülő testnevelést a kormány küzdősportokkal és lövészettel egészeítené ki a Népszava szerint. Tény, nemrég a kormány bejelentette, 27 milliárd forintból 197 új lőteret létesítenek az országban, a lap szerint pedig ehhez köze van annak, hogy az iskolai oktatás keretében lövészetet is oktatnának.

 

hirdetés

Hozzászólások (1)

Én inkább háztartási alapismereteket tanítanék. Szégyen mikor az ötödikesem azzal jön haza az osztálykirándulásról, hogy a lányok nem tudnak krumplit pucolni és a fiúk nem tudták hogyan kell kicserélni a kiégett villanykörtét. Persze lehet, hogy gyilkosokat kell képezni az iskolákban nem konyhatündéreket. Remélem jön még valaki aki megreformálja a magyar oktatást!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X