Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Húsvétkor kellett volna véleményezni a törvénymódosítást

A CKP szerint elfogadhatatlan, hogy Húsvétkor kellett volna a nagyon is lényeges változtatásokat hozó módosító javaslatot véleményezni.

Forrás: Túry Gergely

Április 13-án, azaz az iskolai szünidő első napjában került fel a kormány oldalára egy törvénymódosító javaslat, amit az érintetteknek máig lett volna lehetőségük véleményezni - hívja fel a figyelmet a Civil Közoktatási Platform.

hirdetés
hirdetés

Az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló előterjesztés tervezet című dokumentum több lényeges módosítást is tartalmaz a sajátos nevelési igényű gyerekek és az őket oktatók számára, ezért tartja a CKP elfogadhatatlannak, hogy a szünetben volt csak idő véleményezni a tervezetet.

A tervezet a következőket tartalmazza:

- megszűntetnék annak a lehetőségét, hogy a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő (BTMN) diákokat – ide tartoznak a diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás tanulók is – a nevelési tanácsadó javaslatára fel lehessen menteni az érdemjegyekkel való osztályzás alól

- a jövőben már nem csak gyógypedagógus oktathatna bizonyos tantárgyakat az enyhén, illetve középsúlyosan értelmi fogyatékos tanulóknak

- az ország bizonyos régióiban, illetve meghatározott szakmai területeken pedagógus végzettség nélkül is lehetne tanítani.

A CKP álláspontja szerint erre az oktatók nem készültek fel. A szervezet szerint a kormány a módosítással gyakorlatilag beismerte, hogy az életpálya modell megbukott, mivel tömegesen hagyják el a szakemberek a pályát, és a helyüket már nem tudják megfelelően betölteni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X