Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezekre a tanárokra fontos vizsga vár 2018-ban: sok pénz múlik az eredményen

Március végéig jelentkezhetnek a 2018-as minősítési eljárásra a pedagógusok. A "gyakornok" fokozatba sorolt pályakezdők egy részének nincs választási lehetősége: vizsgázni kell.

Forrás: hvg.hu
Ahogy arról korábban beszámoltunk, összesen 35 ezer pedagógust minősítenek 2018-ban, az eljárásra március 31-ig lehet jelentkezni. Az emberi erőforrások minisztere 2017. június 20-ig dönt a minősítési vizsgán, minősítési eljárásban részt vevő pedagógusok listájáról, június 30-ig mindenki megkapja az értesítést.

Vannak azonban olyan pedagógusok, akiknek mindenképpen részt kell venniük a 2018-as minősítésen. Ilyenek a "gyakornok" fokozatba sorolt pedagógusok, akiknek gyakornoki ideje 2018-ban jár le, valamint azok, akik nem mentek át az első minősítési vizsgán, és meghosszabbított gyakornoki idejük 2018-ban ér véget.

hirdetés
hirdetés

Kötelező a minősítés azok számára is, akik "nevelési-oktatási és pedagógiai szakszolgálati intézményben nevelő és oktatómunkát közvetlenül segítő munkakörben, pedagógus szakképzettséggel, szakképesítéssel rendelkező foglalkoztatottak", és gyakornoki idejük 2018-ban jár le.

Ugyanilyen szabályok vonatkoznak a gyermekvédelmi törvény hatálya alá tartozó intézményben "pedagógus munkakörben, továbbá egységes óvoda-bölcsődében felsőfokú végzettséggel kisgyermeknevelő munkakörben foglalkoztatottak, akiknek a gyakornoki ideje a 2018. évben jár le" - olvasható a hivatalos tájékoztatóban. Kiszámoltuk: ennyit keresnek októbertől a pályakezdő pedagógusok

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X