Balog Zoltán szerint nincs tanárhiány, csak "lejárató szándékú hírgyártás"

1

Balog Zoltán szerint "minden napra akadna egy-egy jó hír, egy-egy biztató eredmény, egy új fejlesztés, egy megnyíló lehetőség". Az emberi erőforrások minisztere az oktatásról is beszélt.

Forrás: Túry Gergely

A tanárhiányról azt mondta, "lejárató szándékú hírgyártás" zajlik, a miniszter szerint ma mintegy kétezerrel több tanár dolgozik a pályán, mint 2010 előtt.

hirdetés
hirdetés

"A politikai bírálatokat ebben az ügyben éppen azért tartom abszurdnak, mert a most huhogók felelősek azokért a rossz adottságokért, amelyeket nagyon nehéz és időigényes megváltoztatni" - tette hozzá.

A tanárképzésben már látszanak az eredmények: az elmúlt évhez képest idén 30 százalékkal többen jelentkeztek tanárnak. Míg a baloldal iskolákat zárt be, "mi építünk és bővítünk" - mondta az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán emlékeztetett arra is, hogy kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvet. Az óvodáskorú gyerekek 85
százaléka napi háromszor kap ingyen enni, az általános iskolákban minden második gyermek ingyen eszik.

Beismerte a Klik: tényleg tanárhiány van az iskolákban

A kistelepüléseken előfordulhat, hogy nagyobb a tanárhiány - mondta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese az ATV Egyenes Beszéd című műsoráan. Ez a helyzet Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese szerint azért állhat elő, mert a kistelepüléseken 40 fős iskolákat is fenntartanak, ahol nincs szükség például főállású fizikatanárra vagy matematikatanárra, ezért egy másik iskolából átirányítanak egyet.

hirdetés

Hozzászólások (1)

AnonIren

Csak nézze meg az álláshirdető portálokat, annál egyszerűbb bizonyíték nem kell a tanárhiányra. Ráadásul az iskolák is elismerik a tanárhiányt. Ha pedig az iskolák konkrét tapasztalatai is ezt mutatják és az alapján nyilatkoznak (névtelenül, mert más módon tilos!), akkor a tiszteletes hazugnak állítja be az iskolákat. Ez egy jó főnök! Nemhogy megvédi és segíti a munkájával az alá tartozó iskolákat, hanem ellenük beszél és cselekszik. Való világ NERniában!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X