"Behálózott minket, a játékszereiként bánt velünk, később mi éreztünk bűntudatot"

Tizenhárom éves tanítványától nyíltan megkérdezte, lefeküdne-e vele, egy másik - mindössze tizennégy éves - diákkal pedig szexuális viszonyt folytatott az a média- és földrajztanár, akinek a másodfokú bíróság kedden enyhítette büntetését. A hvg.hu-nak volt diákjai meséltek a férfi "módszereiről".

Forrás: pixabay

Ahogy arról beszámoltunk, enyhítette a másodfokú bíróság a diáklányokkal viszonyt folytató tanár, Sz. Mihály Zoltán büntetését, akit májusban kiskorú veszélyeztetése miatt három év börtönbüntetésre ítéltek, 4 évre eltiltották a közügyektől és 5 évre a tanári foglalkozás gyakorlásától.

hirdetés
hirdetés

Sz. Mihály Zoltánt 2010 környékén, egy délutáni médiaiskola vezetőjeként jelentették fel. Korábban tanított egy XXII. kerületi általános iskolában is, ahol többek elmondása szerint szintén viszonya volt diáklányokkal. A tanár úgy bukott le, hogy az egyik szülő meglátta csókolózni egy kislánnyal. Végül két eset miatt emeltek ellene vádat - írja a hvg.hu.

Az ítélethirdetésen ott volt Sz. Mihály Zoltán több, egykori diákja, akiket még földrajztanárként, a XXII. kerületi általános iskolában tanított. Ők nem tettek feljelentést. Az ítélet után a hvg.hu beszélt az egyik tanítvánnyal, akivel a nő állítása szerint Sz. Mihály viszonyt folytatott. Bánkúti Anita korábban a Hír TV-nek, és – állítása szerint – a rendőrségen tanúként is elmondta, a 14. születésnapja után pár nappal már szexuális viszonya volt a tanárral, 25 éves korában tudta elhagyni a férfit, utána egy évig rémálmok gyötörték és testi tünetei is voltak, de szép lassan jobb lett a helyzet.

Az ítélethirdetésen ott volt a most 38 éves Kovácsné Kelemen Anikó is, ő a hvg.hu-nak azt állítja, Sz. Mihály Zoltán 13 éves korában kérdezte meg nyíltan, hogy lefeküdne-e vele. Sz. a földrajztanára volt általános iskolában. Stabil, szerető családi környezetből jött, így a kérdésére nemet mondott, de rajongott érte, és gyerekként úgy érezte, szerelmes is belé.

"Kézsimogatás közben a kezemet a mellkasára tette, majd kicsi később felhúzta a pólóját, hogy ott simogassam. Akkor elhúztam a kezemet, mert megijedtem. Mosolygott, mondta, nem baj, és visszahúzta a pólóját. Pont ezért nehéz szerintem az azóta felnőtt lányoknak felvállalni a történteket, mert minden lánnyal addig ment el, amennyit engedtek neki. Nem erőszakos volt, hanem behálózott minket, és a játékszereiként bánt velünk. Később mi éreztünk bűntudatot helyette" – mondta az egykori diák.

Hozzátette: bókolt, szépeket mondott, de tudta, melyik lánynál mi a határ. Azért volt, akinek nyíltan dicsérte a mellét, a fenekét vagy a bőrét. Sőt, órán is szexuális poénokat „ejtett el”. „Feleltem, miközben mogyorót evett. Kérdezte, kérek-e sós mogyorót. Mondtam, nem. És nem sósat?” – mondta.

Megdöbbentő részletek a 11 éves diákját szöktető tanár esetéről: súlyos hibák a rendszerben?

Miközben a legfontosabb kérdés, mi lesz a 11 éves békési kisfiúval, akit majdnem külföldre vitt a tanára, mert "ő akarta volna felnevelni", az eset rávilágít a gyermekvédelmi rendszer súlyos hiányosságaira - írja a hvg.hu. A hvg.hu azt írja, nem árulja el a rendőrség, tud-e arról, hogy a 32 éves békési informatikatanár, Sz.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X