Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Levélben tette helyre Pukli István a köztévét

11

Az M1 pénteken készített interjút a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával, aki szándékosan csak élő adásban volt hajlandó válaszolni, hogy szavait véletlenül se forgathassák ki, ám később egy vágott anyagban ez mégis sikerült a köztévének Pukli István szerint. Miután fény derült az esetre, levélben fordult a csatornához, "csak az a fránya internet ne lenne" - utalt az igazgató a lebukásra.

Forrás: Túry Gergely

Egy tízperces élő telefonos interjút készített az M1 pénteken az tanári tiltakozás egyik vezető alakjaként a közbeszéd tárgyává váló Pukli István iskolaigazgatóval. Pukli hangot adott annak, hogy azért választotta ezt a műfajt, mert el akarta kerülni, hogy szavait kiforgassák jelentésükből.

hirdetés
hirdetés

Az interjú során keménynek tűnő kérdéseket kapott, ám meglehetős hidegvérrel válaszolt még arra is, mikor családja, különösen apja múltja lett a beszédtéma. Az M1 ugyanis meglátogatta Pukli szüleit a családi háznál, azzal az indokkal, hogy nem érték el az igazgatót, akit múltjáról kérdeztek volna. Pukli azonban szándékosan azért hozakodott elő apja és saját múltjával a Klubrádióban, mert szerinte elindultak a karaktergyilkossági kísérletek, így inkább ő hozakodott elő több részlettel.

A köztévé riportere szerint így maga Pukli indított el lavinát. Az igazgató szerint azonban "ez egyszerűen nem igaz", hozzátéve, hogy "információk belebegtetésével" a köztévé is hamarabb kezdte őt támadni. Példaként hozta fel, hogy Zuschlag János kijelentéseit is átvették, "börtöntölteléket" hallgattak meg szakértőként vele kapcsolatban – Zuschlag a TV2-nek nyilatkozott.

Az M1 a későbbi műsorfolyamban azonban már csak a rövidebb, vágott verziót adott le. Ebben csak azt hagyták meg, hogy Pukli tagadja, hogy ő indította volna el a lavinát maga ellen, majd bevágták a klubrádiós nyilatkozatát, így az a látszat keletkezhetett a vágott anyagot kiszúró Kettős Mérce szerint, mintha Pukli valótlant állított volna.

Az igazgatóval beszélt a Magyar Nemzet, akiknek elmondta, hogy levelet írt a csatornának:

"Csak az a fránya internet ne volna"

– idézett a levélből Pukli, miszerint a XXI. században hamar kiderülnek a hasonló megoldások. Pukli a levélben a leghatározottabban tiltakozott az alattomos karaktergyilkossági szándék és a hazudozás ellen.

Az MTVA sajtóosztálya a lapnak úgy reagált, hogy

„Az M1 hírcsatorna szerkesztői ezek után joggal gondolták úgy, hogy Pukli István családi körülményei további közérdeklődésre tarthatnak számot.”

Egyben visszautasították a hírhamisítás vádját, szerkesztőjük csak a releváns részeket vágta be. „Ez bevett a magyar és a nemzetközi médiavilágban egyaránt” – tették hozzá.

Az igazgató mellett a szakszervezetek is kiálltak a napokban. Galló Istvánné, a PSZ elnöke úgy véli, mindenkit megpróbálnak majd besározni, aki arcát adja a tiltakozáshoz. Gallónéról Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője – tévesen – azt állította, hogy a szakszervezeti vezető édesapja ÁVH-s volt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (11) , melyek közül a legfrissebbek:

Tass Gyula

fidesz bíróság volt kénytelen kimondani a Göbbels-t megszégyenítő TV-ről,hogy ---"HAZUGSÁGGGYÁR "

Tar Bálint

Mucsai Boy, Orbán Győző MSZMP párttitkár volt...kéred a saját személyében komcsi jobbikost ? :)

Tar Bálint

Miner Boy te egy vén hülye nácinak vagy a csinálmánya ? Ugye nem gondolod komolyan a helyi nácik és a FIDESZ nevű rablóbanda...meséjét, hogy Sorost érdekli a mucsai Magyarország faszságai ? Ha igen, akkor érthető miért szégyelled a neved :)

kalkula

Ha szeneket kerestek, az ő névsorukat itt találjátok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Katolikus_szentek_%C3%A9s_boldogok_list%C3%A1ja_n%C3%A9v_szerint

kalkula

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. Most komolyan, mondjatok nekem az országban olyan praktizáló politikust, akiknek nem volt ávós, párttag stb. vagy valamilyen módon kompromittáltak a szülei, nagyszülei, vagy olyan politikust, aki jelenleg minden szempontból tiszta, nem lopott, nem hazudott, stb. Sőt, továbbmegyek. A ami ősanyánk, Éva, az eredendő bűn megtestesítője. Levette az almát a fáról.

Pave Éva

Azt nem helyeslem, ha valakinek a családi szennyesét kiteregetve akarnak ártani, s ez vonatkozik mindenkire, bármilyen politikai oldalon is áll. Azt viszont nem értem, hogy Pukli a Klubrádióban elmondja ávós családból származik, testvére bűnöző, s amikor ezt más fórumon visszahallja, azt kifogásolja. Ha nem akarja, hogy a családjáról essen szó, akkor SEHOL ne beszéljen erről ő maga sem!

Miner Boy

Azért lássuk be, a vér nem válik vízzé... Hirtelen nagy emberré vált, közszereplőnek vallja magát, mert a vén zsidó soros gyuri beválasztotta a seggnyalói közé. Majd pont egy ilyen paprikajancsi fogja megoldani az ország összes gondját. Még a gyurcsány feri is kirúgta a pártból 2006-ban...

Kóti János

Miért nem az a sáros ma kishazánkban akinek a testvére börtönben van, a nagyapja meg ávos volt? És miért az a sáros aki ezt elmondja? 8x.

Aradszki István

A köztévé déli híradójában 8 alkalommal mondták el hogy Pukli testvére börtönben van ,nagyapja meg ávos volt!!!Vajon ki rendelte meg ezt hogykb.7 perc alatt 8x kell ezt elmondani.Erről egyébként Pukli úr nem tehet!!!

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X