Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A szakszervezetek kiállnak Pukli István mellett

Kiállnak Pukli István mellett a tiltakozás fő szereplői. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját, a Tanítanék Csoport egyik vezetőjét az utóbbi napokban komoly támadások érték.

Forrás: Túry Gergely

Miután több támadás is érte személyét – legutóbb Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő ment neki Facebookon -, a Népszabadság megszólaltatta a Pukli Istvánnal a tiltakozásokat együtt vezetőket.

hirdetés
hirdetés

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szervezetének elnöke a lapnak elmondta, nincs múlt nélküli ember, mindenki éle­tében vannak olyan részletek, amelyeket inkább eltitkolna.

Épp tegnap írtunk arról, hogy a Teleki igazgatója szerint már a szüleit is zaklatják.

„Az, hogy Pukli István – nyilván előremenekülésként – önmaga rántotta le a leplet családja múltjáról, bátor cselekedet. De az ő hitelességét nem a nagyapja és a testvére határozza meg, hanem az, amit most képvisel az oktatás reformjáért vívott harcban. Ami példaértékű. Egy-két héten belül eldőlhet, hogy a kormány karaktergyilkossági kísérlete sikerrel járt-e. Én bízom benne, hogy kudarcot vallanak. Az elégedetlenség kis körei ugyanis lassan összeérnek” – mondta Mendrey.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke úgy véli, mindenkit megpróbálnak majd besározni, aki arcát adja a tiltakozáshoz. Gallónéról Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője – tévesen – azt állította, hogy a szakszervezeti vezető édesapja ÁVH-s volt.

„A kormány láthatóan nem tud szakmai választ adni szakmai kérdésekre, így csak gorombáskodik” – mondta Gallóné.

A Kettős Mérce arról ír, hogy az M1 Híradójában úgy vágták össze az esti Híradóra a Puklival készített interjút, hogy teljesen más értelmet nyertek az igazgató szavai.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X