Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A diákok is lendületbe jöttek, együtt tüntetnek 15-én

2

A Független Diákparlament is csatlakozik a március 15-i budapesti tüntetéshez, külön szervezéssel gyűjtik a támogató diákokat.

Forrás: Túry Gergely

Diákok, most vagy soha! - szól a Független Diákparlament felhívása, mellyel a Facebook-on gyűjtik a támogató diákokat, akik csatlakoznának a tanárokat mellett kiálló, a közoktatásért felszólaló civilek március 15-i tiltakozásához a Hősök terén. A délután 15 órakor kezdődő, vonulással egybekötött tiltakozó akció a Kossuth téren ér véget, a főszervezést vállaló Tanítanék Mozgalom megmozdulására eddig több mint 4 ezren jelentkeztek, 3,5 ezren érdeklődnek. A szám természetesen csak irányadó, a február 13-án megtartott Kossuth téri tüntetésre jóval többen mentek el az esős időben, mint amire számítani lehetett.

hirdetés
hirdetés

A diákok célja, hogy őket is meghallgassa a kormányzat, az első Köznevelési kerekasztalra nem kaptak meghívást, azonban az érdemi vita a pedagógus szakszervezetek bojkottja miatt elmaradt, azóta az FD sem jelezte, hogy részt szeretne venni a következő kerekasztalon. A kormány csak a kormány által létrehozott Nemzeti Ifjúsági Tanácsot hívta meg, mely szervezet inkább egyetemi hallgatókat, mintsem közoktatásban tanuló diákokat tömörít.

Diákok! Most vagy Soha! Gyülekezzünk március 15-én közösen! :)Eseményoldal:https://www.facebook.com/events/240210869656258/

Posted by Diákparlament on Saturday, March 5, 2016
hirdetés
hirdetés