Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Jogsértő a sztrájk előkészítése? A PSZ szerint minden rendben

A pedagógusok sztrájkbizottsága által kezdeményezett adatfelmérés célja a sztrájkban való részvételi hajlandóság megismerése, az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása - közölte a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) pénteken az MTI-vel.

A szakszervezet a Magyar Idők pénteki számában megjelentekre reagálva, miszerint jogi aggályokat és adatvédelmi kérdéseket vet fel a PSZ sztrájklistája azt írta: a pedagógusok sztrájkbizottsága - amelynek tagja a Pedagógusok Szakszervezete - egy esetleges sztrájk meghirdetése előtt felméri, milyen a sztrájkkészültség az érintettek körében.

hirdetés
hirdetés

A PSZ sztrájkkészültséget mér, erről itt számoltunk be.

Ehhez elkészítette a szükséges dokumentumokat - tájékoztató levelet, a sztrájkkészség felmérésének forgatókönyvét, adatlapját -, amelyeket elküldött a felmérést végző intézményi, települési és járási titkároknak, megyei elnököknek.

Az adatlapon a közlemény szerint az olvasható: "a Pedagógusok Sztrájkbizottsága 25 pontos követelését ismerem, azzal egyetértek, a sztrájkban való részvétel feltételeiről tájékoztatást kaptam". Az írásbeli tájékoztatás pedig egyebek között tartalmazza: "a sztrájkban való részvételre senkit sem lehet se rábeszélni, se lebeszélni, a sztrájkhoz való csatlakozás vagy az attól való távolmaradás mindenkinek egyéni döntése".

A PSZ közölte, az adatlapot csak a sztrájkkészség felmérésére felkért személyek kezelhetik, ahhoz mások nem férhetnek hozzá. Az adatlapon kizárólagosan az érintett nevét lehetett feltüntetni, a hozzájárulást az érintett aláírása igazolja.

A szakszervezet szerint a személyes adatok védelme biztosított, ezeket az adatokat megsemmisítik, amikor a sztrájkkészültség megszűnik vagy a sztrájk befejeződött.

Az oktatásban zajló tiltakozásokkal kapcsolatos eseményeket kövessétek itt!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X