Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A tiltakozók a kormánynak üzentek, a pedagógus kar és a kormány pedig a tiltakozóknak

A Civil Közoktatás Platform tegnap ülést tartott, ahol nem csak a ma reggeli munkabeszüntetés volt a téma. Közben Horváth Péter, a NPK elnöke is üzent a tiltakozóknak. Palkovics szerint nem helyes a polgári engedetlenség.

A CKP határozott arról is, hogy kétoldali tárgyalásokat kezdeményeznek a kormánnyal az általuk megfogalmazott 12 ponttal kapcsolatban.

hirdetés
hirdetés

Mint írják: „Minden további rendszerszintű probléma tárgyalásának előfeltétele a 12 azonnali követelés teljesülése.”

A CKP feltétele, hogy a „megfelelő felhatalmazással rendelkező” személyeket küldje a tárgyalásokra a kormány. Pukli István március 15-i beszédéből arra következtetünk, hogy a CKP Palkovics László államtitkárt nem tekinti tárgyalópartnernek.

Képes beszámolónkat a reggeli akcióról itt olvashatjátok.

A platform két hetet ad a sajtónyilvános tárgyalások megkezdésére, ha addig a kormány nem teljesíti a követeléseiket, úgy újabb akciókat szerveznek.

Közben a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke az M1-en reggel azt mondta, csak tárgyalással lehet eredményeket elérni, ennek terepe pedig a kormány által létrehozott köznevelési kerekasztal.

Nagyjából ugyanezt mondta el Palkovics László is sajtótájékoztatóján ma délelőtt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X