Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hozzászoktak az intézmények a menzareformhoz

Több helyen még túl sok olajt használnak, de kevés bírságot kell kiszabniuk az ÁNTSZ ellenőreinek a menzareform után.

Forrás: Facebook.com

Nagyon fegyelmezettek az oktatási-nevelési és a szociális intézmények a menzareform szabályait illetően – ez derül ki az ÁNTSZ adataiból, amiket a Magyar Nemzet kért ki.

hirdetés
hirdetés

E szerint tavaly szeptember 1. és december 31. között összesen 1141 ellenőrzést tartottak a hivatal emberei. Az ellenőrzött 921 oktatási és 220 egészségügyi-szociális intézetben mindössze három bírságot voltak kénytelenek kiszabni.

Kapcsolódó cikkek

Békéscsabán inkább éhesek maradtak a gyerekek, mikor meglátták a kaját

Rétvári Bence szerint skandináv színvonalú a hazai menzakoszt

A politikusoknak sem nagyon ízlik a menzás ebéd

Sok szülő inkább visszamondja a közétkeztetést

Egy óvoda konyháját például 150 ezer forintra bírságolták, mert sertészsírt használtak az ételekhez. Az országos tiszti főorvos alapnak elmondta, annak ellenére, hogy a kormányhivatalok számos képzést tartottak, sok helyen továbbra is bő olajban sütnek, kevés halat szolgálnak fel, és nem adnak elegendő tojást.

Korábban rengeteg gond adódott abból, hogy a konyhák nem nagyon tudtak mit kezdeni a tavaly szeptemberben életbe lépő új szabályokkal.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X