Tegnaptól ők a tanárlázadás vezetői

A Tanítanék Mozgalom szándékosan vette át a tiltakozás irányítását a szakszervezetektől, akiket köt törvényi kötelezettségük.

Forrás: Túry Gergely

Már nem a szakszervezetek mögé kell beállni a Tanítanék Mozgalomnak, hanem fordítva - ezt mondta Pukli István tegnapi beszéde után a Népszabadságnak.

hirdetés
hirdetés

Mai cikkünkben már mi is utaltunk rá, jelentősége lehet annak, hogy a szakszervezetek vezetői nem szólaltak fel a tüntetésen.

Pukli szerint azonban nem várhatnak a szakszervezetekre, mivel ők kénytelenek tárgyalni a kormánnyal a sztrájkról, így a végtelenségig elhúzódhat a dolog.

A Teleki igazgatója elárulta, nem egyeztettek előre az érdekképviseletekkel, így azok nem tudtak a bejelentésről.

Tegnap több tízezres tüntetésen jelentették be a tiltakozó pedagógusok, hogy ha egy héten belül nem kér bocsánatot Orbán Viktor és Áder János, úgy március 30-án egyórás vadsztrájkot tartanak.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X