Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Tegnaptól ők a tanárlázadás vezetői

A Tanítanék Mozgalom szándékosan vette át a tiltakozás irányítását a szakszervezetektől, akiket köt törvényi kötelezettségük.

Forrás: Túry Gergely

Már nem a szakszervezetek mögé kell beállni a Tanítanék Mozgalomnak, hanem fordítva - ezt mondta Pukli István tegnapi beszéde után a Népszabadságnak.

hirdetés
hirdetés

Mai cikkünkben már mi is utaltunk rá, jelentősége lehet annak, hogy a szakszervezetek vezetői nem szólaltak fel a tüntetésen.

Pukli szerint azonban nem várhatnak a szakszervezetekre, mivel ők kénytelenek tárgyalni a kormánnyal a sztrájkról, így a végtelenségig elhúzódhat a dolog.

A Teleki igazgatója elárulta, nem egyeztettek előre az érdekképviseletekkel, így azok nem tudtak a bejelentésről.

Tegnap több tízezres tüntetésen jelentették be a tiltakozó pedagógusok, hogy ha egy héten belül nem kér bocsánatot Orbán Viktor és Áder János, úgy március 30-án egyórás vadsztrájkot tartanak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X