Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mobilvideókkal hívják egymást a diákok a keddi tüntetésre

1

A Független Diákparlament vezérletével összegyűjtötték a diákok mindazt, amiért érdemes elmenni az ünnepi tüntetésre.

Forrás: Független Diákparlament

Sem a szülők, sem a diákok, sem a tanárok nem érezhetik azt, hogy az oktatás egy olyan pluszt ad nekik, amivel az új világra, a modern világra, a XXI. századi életre készülnek fel [a fiatalok]

hirdetés
hirdetés

- hangzik el a Független Diákparlament Facebook oldalán közzétett felvételen. Az FDP a március 15-i tüntetésre hangolódva mobiltelefonos és webkamerás felvételen a ajövődvagyunk hashtag alatt gyűjtötte össze, hogy melyek a jelenlegi oktatási rendszer mindennapos problémái.

További cikkeink a témában:
Nagyon jó hírt kaptak a tiltakozók a tüntetés előtt
Ezért tüntetnek újra a pedagógusok holnap
Meglepetéssel készülnek a pedagógusok kedden 

A kaotikusságot jellemzi, miszerint a most érettségire készülő diákok számára az utolsó félévük előtt derült ki, hogy a szaktárgyi érettségi során más követelményrendszernek kell megfelelniük, mint amire eddig készültek.

Március 15-én 14:30-kor találkozunk a Hősök terén :)

Posted by Diákparlament on Sunday, March 13, 2016

Sorra készülnek a felvételek, Tarnay Kristóf Ábel üzenetében vázolja, hogy szerinte hogyan alakult ki a jelenlegi oktatási rendszer:

Először mindenki azt mondta, hogy ne legyen centralizált, majd ha már centralizált [lett], akkor már működjön. Majd az, ha már nem működik, akkor legalább az érintetteket hallgassák meg.

- mondta Tarnay, aki szerint a Klik átgondolatlan, ötletszerű reformokat akar bevezetni, miközben az állami intézményrendszer "csak saját magával" egyeztet. Szerinte idén már elkezdődött a változás, de ennek sikeréhez arra kéri a többi diákot, hogy ők is vegyenek részt a Tanítanék Mozgalom keddi demonstrációján.

Diákok, álljunk ki közösen az oktatásért!

Én ott leszek március 15-én. És Te? Nézzétek meg és - ha gondoljátok - osszátok meg a közoktatás valódi reformjaiért szóló demonstrációra készített üzenetemet!Esemény: https://www.facebook.com/events/240210869656258/ 14:30-tól várunk minden csatlakozni kívánó fiatalt az Andrássy út Hősök tere felőli végéhez, 15 órakor csatlakozunk a Tanítanék mozgalom rendezvényéhez.#Ajövődvagyunk #EgyüttváltoztatunkDiákparlament

Posted by Tarnay Kristóf Ábel on Monday, March 14, 2016
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Frony

Jól csináljátok fiatalok!! Holnapra sok kitartást!!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X