Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mobilvideókkal hívják egymást a diákok a keddi tüntetésre

1

A Független Diákparlament vezérletével összegyűjtötték a diákok mindazt, amiért érdemes elmenni az ünnepi tüntetésre.

Forrás: Független Diákparlament

Sem a szülők, sem a diákok, sem a tanárok nem érezhetik azt, hogy az oktatás egy olyan pluszt ad nekik, amivel az új világra, a modern világra, a XXI. századi életre készülnek fel [a fiatalok]

hirdetés
hirdetés

- hangzik el a Független Diákparlament Facebook oldalán közzétett felvételen. Az FDP a március 15-i tüntetésre hangolódva mobiltelefonos és webkamerás felvételen a ajövődvagyunk hashtag alatt gyűjtötte össze, hogy melyek a jelenlegi oktatási rendszer mindennapos problémái.

További cikkeink a témában:
Nagyon jó hírt kaptak a tiltakozók a tüntetés előtt
Ezért tüntetnek újra a pedagógusok holnap
Meglepetéssel készülnek a pedagógusok kedden 

A kaotikusságot jellemzi, miszerint a most érettségire készülő diákok számára az utolsó félévük előtt derült ki, hogy a szaktárgyi érettségi során más követelményrendszernek kell megfelelniük, mint amire eddig készültek.

Március 15-én 14:30-kor találkozunk a Hősök terén :)

Posted by Diákparlament on Sunday, March 13, 2016

Sorra készülnek a felvételek, Tarnay Kristóf Ábel üzenetében vázolja, hogy szerinte hogyan alakult ki a jelenlegi oktatási rendszer:

Először mindenki azt mondta, hogy ne legyen centralizált, majd ha már centralizált [lett], akkor már működjön. Majd az, ha már nem működik, akkor legalább az érintetteket hallgassák meg.

- mondta Tarnay, aki szerint a Klik átgondolatlan, ötletszerű reformokat akar bevezetni, miközben az állami intézményrendszer "csak saját magával" egyeztet. Szerinte idén már elkezdődött a változás, de ennek sikeréhez arra kéri a többi diákot, hogy ők is vegyenek részt a Tanítanék Mozgalom keddi demonstrációján.

Diákok, álljunk ki közösen az oktatásért!

Én ott leszek március 15-én. És Te? Nézzétek meg és - ha gondoljátok - osszátok meg a közoktatás valódi reformjaiért szóló demonstrációra készített üzenetemet!Esemény: https://www.facebook.com/events/240210869656258/ 14:30-tól várunk minden csatlakozni kívánó fiatalt az Andrássy út Hősök tere felőli végéhez, 15 órakor csatlakozunk a Tanítanék mozgalom rendezvényéhez.#Ajövődvagyunk #EgyüttváltoztatunkDiákparlament

Posted by Tarnay Kristóf Ábel on Monday, March 14, 2016
hirdetés

Hozzászólások (1)

Frony

Jól csináljátok fiatalok!! Holnapra sok kitartást!!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X