Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nagyon jó hírt kaptak a tiltakozók a tüntetés előtt

6

A megkérdezettek több mint háromnegyede ért egyet a tiltakozó pedagógusokkal. Ráadásul kétharmaduk még a sztrájkot is elfogadható eszköznek tekinti – erre jutott a Medián a HVG felkérésére.

Forrás: Fazekas István

A megkérdezettek 91 százaléka hallott már a tanárlázadásról, bár a célok tekintetében nem voltak magabiztosak - írja a hvg.hu.

hirdetés
hirdetés

Inkább azokat a célokat említették, amiket a kormány szerint szeretnének elérni a tiltakozók, mint például a béremelés. De azért sokan említették a tanárok túlterheltségének csökkentését és az oktatás színvonalának emelését, vagy a Klik megszüntetését is.

Kapcsolódó cikkek

Egy tanár nem hajlandó több jegyet beírni

Ismét sokan lehetnek a pedagógus-tüntetésen

A PSZ után már a PDSZ is készül a sztrájkra

A többség úgy gondolja, valódi problémák vannak az oktatásban, és mindössze 16 százalék szerint áll a tiltakozás mögött a „tanárok felhergelése”.

A tanárok és diákok túlterheltségében és a pénzhiány kérdésében pártszimpátiától függetlenül egyetért abban a többség, hogy ezek valós problémák. A fideszes szavazók többsége azonban nem a mostani kormányt, hanem a 2010 előtti kabinetet okolja a gondokért.

Összességében az emberek 76 százaléka (a kormánypárti szavazók 67 százaléka) egyetért a tanárok törekvéseivel. 62 százalék pedig még a sztrájkot is elfogadná.

A tanárlázadás minden friss hírét itt találjátok meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (6) , melyek közül a legfrissebbek:

Kelemen Zsuzsa

Rohadt szemét hozzé
ászólók, látszik, hogy fidessese vagytok. Csak mocskolódni tudtok. Mind megrohadtok hamarosan. Isten a földön büntet és 7 íziglen. Jó ha odafigyeltek a rokonaitokra és kiderül, hogy igazat mondok.

János Józsa

kedves megélhetési tüntetők, sajnállak titeket, de ti tehettek róla, ha már dolgozni nem szerettek, tüntessetek, röhögnöm kell!

Báthori György

Hiszi a piszi. A Medián azt is kihozta annak idején, Bajnainak és pártjának nagy a támogatottsága :D.

Kamupipőke

Tanárlázadás? Talán már/még nem a középkorban élünk! Ha a dolgok rossz irányba mennek és az érintettek ez szóvá teszik, az minden, csak nem lá-za-dás!

Dombai Gábor

Már csak egy érdekelne. Hol van a cikkben az a "nagyon jó hír" amit kaptak a tanárok ????!!!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X