Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nagyon jó hírt kaptak a tiltakozók a tüntetés előtt

6

A megkérdezettek több mint háromnegyede ért egyet a tiltakozó pedagógusokkal. Ráadásul kétharmaduk még a sztrájkot is elfogadható eszköznek tekinti – erre jutott a Medián a HVG felkérésére.

Forrás: Fazekas István

A megkérdezettek 91 százaléka hallott már a tanárlázadásról, bár a célok tekintetében nem voltak magabiztosak - írja a hvg.hu.

hirdetés
hirdetés

Inkább azokat a célokat említették, amiket a kormány szerint szeretnének elérni a tiltakozók, mint például a béremelés. De azért sokan említették a tanárok túlterheltségének csökkentését és az oktatás színvonalának emelését, vagy a Klik megszüntetését is.

Kapcsolódó cikkek

Egy tanár nem hajlandó több jegyet beírni

Ismét sokan lehetnek a pedagógus-tüntetésen

A PSZ után már a PDSZ is készül a sztrájkra

A többség úgy gondolja, valódi problémák vannak az oktatásban, és mindössze 16 százalék szerint áll a tiltakozás mögött a „tanárok felhergelése”.

A tanárok és diákok túlterheltségében és a pénzhiány kérdésében pártszimpátiától függetlenül egyetért abban a többség, hogy ezek valós problémák. A fideszes szavazók többsége azonban nem a mostani kormányt, hanem a 2010 előtti kabinetet okolja a gondokért.

Összességében az emberek 76 százaléka (a kormánypárti szavazók 67 százaléka) egyetért a tanárok törekvéseivel. 62 százalék pedig még a sztrájkot is elfogadná.

A tanárlázadás minden friss hírét itt találjátok meg.

hirdetés
hirdetés