Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nem ír be jegyeket egy tanár, így tiltakozik

Szalayné Tahy Zsuzsa a soron következő pedagógus tüntetés napjától, március 15-től kezdődően nem hajlandó beírni osztályzatokat, tudomása szerint a Klik nem hirdet meg számos szaktanári állást, a diákokat így szakvizsga nélküli oktatókkal végezteti el, a gyerekek viszont lemaradnak a tanulmányaikban.

Forrás: Iliás Katalin

A Szent István Gimnázium informatika tanára sajátos sztrájkba kezd március 15-től, egyetlen diákjának sem ír majd be jegyeket, amíg a Klik nem rendezi azoknak az osztályoknak a helyzetét, ahol Szalayné Tahy Zsuzsa szerint a tantárgyból végzettséggel nem rendelkező tanár tanít, de a Klik ennek ellenére nem hirdetett meg állást - írja Facebook oldalán. A tanár szerint így a diákok nagy lemaradást szednek össze a kiírt tananyaghoz képest.

hirdetés
hirdetés

Kiemelte, hogy saját tantárgyát sem taníthatná a Nemzeti Alaptanterv szerint, ugyanis nincs feltüntetve a megfelelő óraszám hozzá - bár a kerettanterv vázlatosan tartalmazza a megtanítandó tananyagrészletek óraszámát.

A tanár szerint bár sztrájkjának egy ideig nem lesz látható eredménye, de az érettségiző osztályokban le kell majd zárni a félévet - az órákat viszont rend szerint megtartja majd.

Sztrájkomnak kb 45 napig csekély hatása lesz. Akkor kell lezárni az érettségizők jegyeit. A bizonyítvány feltétele az érettségi megkezdésének. Az érettségi eredmények hitelesítése feltétel a felvételihez. Újabb kb 45 nap múlva befejeződik a tanítás. Akkor kell lezárni a többi évfolyamon a diákok jegyeit. A hiteles bizonyítvány feltétele a következő évfolyamba lépésnek.
Igérem, hogy sztrájkom minden pillanatában (amikor épp jegyet kellene beírni munkaidőben) a diákokkal leszek, vigyázok testi-lelki épségükre.

 - írja Szalayné, aki egy négypontos követelési listát is megfogalmazott:

1. A 2008-as NAT visszaállítása július 1-től.
2. A 2008-as NAT-ban foglalt műveltségterületekre vonatkozó időarányok érvényesítése a kerettantervi alap óraszámokra, ami az adott évfolyamon kötelező óraszám legfeljebb 85%-a, szeptember 1-től.
3. Az tanári státuszok számításánál a csoportbontásokat is figyelembe véve, a kötelező óraszám 18 tanóra + 4 tehetséggondozó/korrepetáló/felügyelői/egyéni vagy szakköri foglalkozás óra alkalmazása.
4. A tanórák szakos ellátásának biztosítása
Mert ezek a konkrét probléma megoldásának alapjai

.

Figyelmeztetés: 2016. március 15-től sztrájkolok.Formája: nem írok be egyetlen jegyet sem.Indoklás:Több csoportról...

Posted by Zsuzsa Szalayné Tahy on Saturday, March 5, 2016
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X