Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Valahol az érettségi is veszélybe került a Klik takarékoskodása miatt

2

Év közben akár a tanáraik tizedét is elveszíthetik az iskolák, mert a pedagógusok elérik a nyugdíjkorhatárt, a Klik pedig nem engedi pótolni őket – írja a Népszabadság.

Forrás: Shutterstock

Egy dunántúli gimnáziumban az érettségi is veszélybe került a lap szerint, mert egy tanár elérte a nyugdíjkorhatárt, emiatt pedig azonnal nyugdíjazni kellett. A felkészítő angoltanár helyére azonban nem lehet felvenni senkit.

hirdetés
hirdetés

A Klik éves bérkeretből dolgozik, tehát egy évre előre betervezi a bérköltséget. Ha azonban egy tanár valamilyen oknál fogva kiesik, nem engedi pótolni, a fennmaradó bérköltséget viszont lenyeli.

Ez legtöbbször nyugdíjazáskor jelenik meg, mivel a tanártársadalom elöregedett. Egy tanévben szerencsétlen esetben akár a pedagógusok 10-15 százaléka is kieshet.

Mindez arra vezethető vissza, hogy a Klik súlyos pénzhiánnyal küzd, ezért ragaszkodik még a költségvetéséhez képest nem túl nagy összegekhez is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Kádas Éva

Sok sikert kívánok a tüntetőknek. Lélekben én is veletek vagyok. Négy unokám érdekében mindent megtennék. Ki kell csikarni a kormánytól a támogatást és változtatásra kell kényszeríteni Őket.

Kádas Éva

Felháborító,hogy a gyerekek jövőét teszik tönkre! Mindenre van pénz csak erre nem!. A tüntetőket én is támogatom. Sok sikert a harchoz.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X