Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A magyar- és a történelemtanárok is nemet mondtak a kormánynak

A Magyartanárok Egyesülete és a Történelemtanárok Egylete is meghívást kapott a Köznevelési Kerekasztal egyik munkacsoportjába, ám mindkét szervezet nemet mondott.

Forrás: Túry Gergely

„Köszönettel vettük meghívását a Köznevelési Kerekasztal Tartalomfejlesztő munkacsoportjának alakuló ülésére. Azonban az ülésre a Magyartanárok Egyesülete nem delegál senkit, a munkacsoport munkájában a jelen körülmények között nem kívánunk semmilyen módon közreműködni” – írják.

hirdetés
hirdetés

Közleményükből kiderül, a kerekasztalt elkésettnek tartják, „annak nem kényszer hatására, válságkezelés céljából kellett volna létrejönnie, hanem a Nemzeti köznevelési törvény elfogadása, a nemzeti alaptanterv, a kerettantervek, a tankönyvrendelet vagy az életpályamodell kialakítása és bevezetése előtt”.

A Történelemtanárok Egylete már vasárnap késő este kiadta közleményét arról, hogy távol marad, a magyartanárokhoz hasonló okokból. A TTE tagja a Civil Közoktatási Platformnak, aminek keretén belül a tiltakozó pedagógusok tanácskoznak. A TTE nemrég a Nemzeti Pedagógus Kar ellen is bojkottra szólított fel.

A tegnapi szülő-diák sztrájkról itt olvashattok, minden más, a tiltakozással kapcsolatos friss hír pedig itt található.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X