Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A kormány nagyon nem szeretné, hogy tiltakozzatok hétfőn

1

Egy gyermeket sem érhet hátrányos megkülönböztetés az iskolákban - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az M1 péntek reggeli műsorában.

Forrás: Shutterstock

Az öltözés ízlés dolga, a családok dolga - mondta Sipos Imre, ugyanakkor megjegyezte, hogy a pedagógus az öltözködésével is nevel.

hirdetés
hirdetés

Sipos kiemelte, február 29., hétfő ugyanolyan tanítási nap, mint az év más napja. A magyar köznevelés minden intézménye ugyanúgy működik, az óvodák nyitva lesznek, az iskolákban lesz tanítás.

A helyettes államtitkár az M1 műsorában minden gyereket arra kért, hogy menjen iskolába, szüleiket pedig arra, hogy engedjék el őket.

Február 29-re hirdették meg a "Nem leszek suliban" kezdeményezést. Az eseményre már 26 ezren jelezték biztosra részvételüket, a szervezők szerint pedig országosan nem nagyon lesz olyan suli, ahol senki sem vesz részt az akcióban.Arra számítanak, egyes iskolákban akár a diákok fele is otthon maradhat.

Egyébként sok szervezet, cég is bejelentette, programokkal várják a gyerekeket, amik ingyenesek, így az elhelyezéssel sem lesz probléma. Ez a térkép segít, ha a kormány intése ellenére mégis részt vennétek az eseményen.

Az oktatási jogok biztosának állásfoglalását itt olvashatjátok. Egyébként az Eduline olvasóinak többsége nem utasítja el a kezdeményezést.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

wincistók

A LŐTÉRI DÖGLÖTT EBET NEM ÉRDEKLI A HAZUG MAFFIAQRMÁNY VÉLEMÉNYE.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X