Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Be kell-e pótolnia a tanítást annak, aki hétfőn tiltakozik? Itt a válasz

2

A PDSZ szerint nem kötelezhetők arra diákok, hogy máskor pótolják a kiesett napot.

A PDSZ szerint nem kell pótolni a február 29-i esetleges hiányzásokat még akkor sem, ha azok miatt rendkívüli szünetet rendelnek el.

 

hirdetés
hirdetés

Kell-e pótolni a február 29-ei tanítási napot? Ez a kérdés csak akkor merülhet fel, ha az intézményvezető az iskolában...

Posted by PDSZ - Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete on Wednesday, 24 February 2016

Tegnap írtunk arról, olvasóink nagy része nem utasítja el, hogy jövő hétfőn távol maradjon a sulitól, így tiltakozva a közoktatás állapota ellen.

Az oktatási jogok biztosa egyébként arra szólított fel tegnap, hogy senkit ne érjen hátrány azért se, ha tiltakozik, és azért se, ha nem.

Az akcióra időzítve a TASZ kiadott egy kis segédletet, így megtudhatjátok, hogyan lehet legálisan hiányozni.

A Nem leszek suliban elnevezésű hétfői akcióról itt olvashattok részletesen.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Bogár Laci

Kedves Kocsis Ferenc Vilmos!
Gondolom, a "PDF" csak félreértés.
Lehet, hogy az oktatás manapság nem szolgáltatás, de valójában annak kellene lennie. A szülő, szülők, társadalom adójával fizet a szolgáltatásért, tehát ő a megrendelő, az iskola pedig a szolgáltató. Az a helyzet, hogy egyre több szülő érzi úgy, hogy a szolgáltatás, amiért ő rendesen fizet, egyre inkább nem olyan, mint amit ő elvár. Legfeljebb eddig nem volt biztos a dolgában, vagy reménytelennek látta, hogy megszólaljon. De végre megszólalt, és teljesen normális, hogy elmondja elvárásait. Ha már egyszer ő állja a költségeket.

Kocsis Ferenc Vilmos

Ebben nem a PDF dönt! Nem felügyeleti szerv nem hatóság! Hiba volt a gyermekeket és szülőket ilyenre biztatni, mert legközelebb egy nem tetsző dolgozat, vagy érettségi feladat miatt teszik ugyanezt! A pedagógus szakszervezet oktalanul a saját tagjai munkáját nehezíti. Az iskola nem szolgáltatás ahol, a szülő a vevő, a pedagógus az eladó! Ha, így gondolják nagyon nagy baj van! A jó szándék útja lássuk be sajnos a h.lyeség kövével van kirakva!

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X