Otthon tarthatja-e gyerekét a szülő iskolaidőben, ha tiltakozni akar? A TASZ jogi segítséget nyújt

A Társaság a Szabadságjogokért egy kisokosban szedte össze, mihez van joga szülőnek, tanárnak, diáknak, ha tiltakozni akar.

Forrás: Shutterstock

Mit tehet a pedagógus, ha az igazgató vagy a Klik megtiltja neki, hogy tiltakozzon? Erre is megadja a választ a TASZ jogi kisokosa, amit kifejezetten a tanárlázadásra állítottak össze.

hirdetés
hirdetés

Arra is választ adnak, hogy joga van-e a szülőnek otthon tartani a gyerekét tiltakozásképp.

„A szülőnek ugyan a köznevelési törvény szerint is kötelessége biztosítani gyermeke tankötelezettségének teljesítését (72. § (1) b) pont), de például egy egyszeri, egynapos, tetszőleges indokú hiányzás önmagában semmiképpen nem veszélyezteti a tanuló tankötelezettségének teljesítését” – írják.

Egy Facebookon szerveződő esemény szerint a következő hétfőn több tízezer gyerek maradhat otthon a közoktatás helyzete miatti tiltakozásokhoz csatlakozva.

Egy szülő ilyen üzenettel vette ki gyerekét az iskolából. Itt találhattok meg mindent a tanárlázadásról.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X