Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Vége a kecskeméti botránynak, a Klik kinevezte a régi igazgatót

Pénteken megkapta a kinevezését Lukács Lajos, a Bányai Júlia Gimnázium korábbi igazgatója, akiért diákok és szülők is tüntettek.

Forrás: Facebook / Megmentjük a Bányait

Hivatalossá vált: maradhat Lukács Lajos a kecskeméti középiskola igazgatója – írja a Népszabadság.

hirdetés
hirdetés

Lukács megbízatása tavaly tavasszal lejárt, ám a kecskeméti képviselőtestület fideszes többsége tartózkodott a szavazáson. Emiatt egy újabb kört írtak ki, amin már voltak ellenjelöltek.

Év végén Szilágyi Piroska Tünde kapott elég szavazatot ahhoz, hogy a Bányai vezetője legyen. Ez ellen akkorra már sokan tiltakoztak, Szilágyi pályázata állítólag helyesírási hibáktól hemzsegett, és szakmailag felkészületlennek tartották.

Januárban azonban váratlanul visszalépett Szilágyi. Ekkor már jó ideje vezető nélkül működött az iskola, az igazgató helyettesei sem akarták már betölteni a pozíciójukat.

Az intézmény elég komoly bajban lehetett az elhúzódó igazgatóválasztás miatt, ugyanis nemrég még Lukácsot győzködték, helyettesként dolgozzon tovább. Ezt ő visszautasította, hiszen érvényes igazgatói pályázata volt a Kliknél.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X